Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuore tutkimus: Tässä ovat 4 Suomen suosituinta ruisleipää – Ja yksi syy saa meidät syömään niitä

Suomalaiset syövät ruisleipää siitä yksinkertaisesta syystä, että se maistuu niin hyvältä. Tätä mieltä on peräti kolme neljäsosaa tuoreeseen tutkimukseen vastanneista. Mieluiten suomalaiset syövät ruisleipänsä palaleipänä

Kyselyssä kärkisijoille nousi myös kolme muuta syytä: terveellisyys, kuitupitoisuus ja kotimaisuus.

Tämä käy ilmi Leipätiedotus ry:n tekemästä kuluttajatutkimuksesta, josta yhdistys kertoo tiedotteessaan.

Suomessa ruisleipä leivotaan lähes aina täysjyvärukiista ja näin ollen se sisältää runsaasti kuituja.

Kuidun terveysvaikutukset ovat nekin hyvin tunnettuja: niiden runsas määrä ruokavaliossa alentaa riskiä sairastua muun muassa sydän- ja verisuonisairauksiin ja tyypin II diabetekseen sekä tiettyihin syöpäsairauksiin.

Kuidut ovat terveydelle edullisia esimerkiksi hellimällä ruoansulatuselimistöä hampaista suolistoon asti: ne antavat töitä hampaille ja suolistossa vaikuttavat haitallisten aineiden imeytymiseen ja toimivat hyvänlaatuisten ruoansulatusbakteerien ravintona.

Palaleipä on suomalaisten mielestä parasta ruisleipää – tätä mieltä on lähes kaksi kolmasosaa tutkimukseen osallistuneista. Kolme muuta suosikkiruisleipää ovat jälkiuunileipä, näkkileipä ja hapankorput.

Rukiista leivotut palaleivät ovat pitäneet ykköspaikkaa suomalaisten leipävalinnoissa jo pidemmän aikaa. Vuonna 2016 Leipätiedotus ry:n tekemän kuluttajatutkimuksen mukaan ruispalaleipä oli suomalaisten mielestä suosituin leipätyyppi kaikista leivistä.