Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saarella voi lauantaina ihastella taas esimerkiksi puolimetrisiä chilejä, kun Jättikasvisten SM-kilpailut saapuvat kylään

Suomen Jättikasvisyhdistys ry järjestää vuotuiset SM-kisat jo 15. kerran lauantaina 24.9.

Kilpailut pidetään tuttuun tapaan Mäntsälässä, Keudan Saaren kartanon puutarhalla osoitteessa Puutarhantie 1.

Suomen suurimpien kasvisten lisäksi tänä vuonna kootaan Suomen laajin tomaattilajikenäyttely esille koulun kasvihuoneeseen. Mukaan odotetaan yli sata erilaista tomaattia.

Tomaattihan on Kotimaisten Kasvisten valitsema tämän Vuoden vihannes.

Tähän vuosi vuodelta suositumpaan tapahtumaan odotetaan kymmeniä kilpailijoita, joilla kullakin on mukanaan useita kasviksia.

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Kuka tahansa saa tuoda kasviksia kilpailuun, yhdistyksen jäsenyys ei ole edellytys osallistumiselle. Viime vuonna muutaman aamutunnin aikana tuomarit tarkastivat, mittasivat ja punnitsivat reilusti yli 200 kasvista.

Uusia Suomen ennätyksiä syntyi 2021 peräti 26. Joissain kasviksissa hätyytellään Euroopan ja jopa maailmanennätyksiä. Vai miltä kuulostaa yli yhdeksänkiloinen kurkku ja puolimetrinen chili?

Mukana harrastuksessa on kaiken ikäisiä nuorista eläkeläisiin. Joka syksy kilpailukasvisten lisäksi jäsenet tuovat näytteille myös muita erikoisuuksia.

Kasvisten tuonti on kello 8–10.30, ja jätti- ja muiden kasvisten näyttely on esillä kello 11–14. Kasviksia tuomaroidaan sitä mukaa kun tuomarit ehtivät niitä käsitellä, ja ne nostetaan esille ulkopöydille.

Kuninkuuslajin eli kurpitsojen punnitus alkaa kello 13 ja se tehdään ulkona yleisön edessä.

Palkintojenjakoon pyritään pääsemään kello 14.

Tilaisuus järjestetään pääosin ulkona. Keuda järjestää paikalle kahvion ja grillin. Myös koulun puutarhamyymälä on avoinna kukkien, taimien ja vihannesten ostoille. Tilamyymälä Kotipiiri lähistöllä on myös avoinna.