Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

14-vuotiaiden tyttöjen yhteisjoukkue kävi näyttämässä taitojaan Helmariliigassa – tuloksena kaksi hienoa voittoa

Mäntsälän Urheilijoiden ja Halkian Alkun yhteisjoukkue Helmariliigan tapahtumassa Järvenpäässä. Yhteisjoukkue perustettiin lokakuussa 2022 ja tämä mahdollisti molempien joukkueiden siirtymisen ison kentän 11 vs 11 pelaamiseen.

Joukkue käyttää nimeä MU / HAlku YJ.

Helmariliiga on Palloliiton järjestämä tapahtuma. Kilpailujärjestelmän pelejä järjestetään alueellisesti ja valtakunnallisesti järjestettävissä Helmaritapahtumissa, joiden kautta niin joukkueilla kuin yksittäisillä pelaajilla on mahdollisuus edetä seuraavalle tasolle – aina kansainvälisiä vastustajia vastaan pelaamaan.

Torstaina 26.1. järjestettiin ensimmäinen pelitapahtuma Järvenpäässä, jossa tytöt kävivät näyttämässä taitojaan. Tapahtumassa pelattiin 4 peliä, joissa oli kaikissa kaksi 18 minuutin puoliaikaa, jotka pisteytettiin omina peleinään. Ensimmäinen peli oli Etelä 3 joukkuetta vastaan, joka oli eri eteläisen alueen seuroista kerätty joukkue. Peli oli Mäntsälä-Pornainen YJ:n hallintaa ja päättyi 4–0 (3–0).

– Tytöt pelasivat rohkeasti eteenpäin, kommentoi valmentaja peliä.

Toisessa pelissä vastaan asettui Reipas Lahdesta. Vastus oli tasaisempi mutta YJ voitti 4–2 (1–1).

Kolmas peli oli jälleen Etelä 3 joukkuetta vastaan. Peli oli tasaista, eikä kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa ja pisteet tasattiin.

Viimeisessä pelissä Reipasta vastaan alkoi jalka hieman jo painaa YJ-joukkueella. Ensimmäinen puoliaika päättyi tasapeliin 1–1. Toisella puoliajalla Reipas oli hieman parempi ja lukemat taululla 1–0 lahtelaisille. Helmariliigan pelit jatkuvat taas helmikuussa Helsingissä.

Joukkue pelasi hyvin vaikka talvikaudella annetaan tasoitusta harjoitusolosuhteissa. Muilla lähialueen joukkueilla on käytössään harjoitteluun ympärivuotisesti oikeanlainen alusta eli tekonurmi. Mäntsälässä ja Pornaisissa ei ole lämmitettyä tekonurmea tai hallia harjoitteluun.

Tytöt ovat harjoitelleet sisätiloissa liikuntasaleissa ja taivasalla tekonurmella läpi talven.

Kenttä on ollut välillä jäinen ja luminen mutta sitkeästi on porukka kasaantunut treeneihin.