Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KeU:n Siiri Saalo jäi leimausvirheen takia ilman aikaa ja sijaa MM-hiihtosuunnistuksen takaa-ajossa Käärikussa

Sprintissä 18:nneksi keskiviikkona sijoittunut Siiri Saalo ei onnistunut toivotusti hiihtosuunnistuksen maailmanmestaruuskilpailuissa torstaina Viron Käärikussa.

MM-suksirastit jatkuivat pitkien matkojen takaa-ajoin etelänaapurimaan hiihtokeskuksen Otepään lähistöllä.

Keravan Urheilijoita edustava mäntsäläläinen Saalo ei saanut leimausvirheen takia loppuaikaa eikä –sijoitusta 38 kilpailijan 11,35-kilometrisellä, jolla kolme muutakin Saalon kilpasiskoa jäi tuloslistan loppuun ilman sijaa ja aikaa.

Saalon kohtalon joutuivat tuta suomalaisnaisista myös Sonja Mörsky ja Marjut Turunen. MM-kullan vei Lisa Larsen. Sprintissä mestaroinut Viron Daisy Kudre jäi ruotsalaisen loppuajasta 1.05.44 suhteellisen vähän, 19 sekuntia.

Larsenin maannainen Evelina Wickbom sai MM-pronssin jäätyään kuusi sekuntia Kudresta ja oltuaan "toiset" kuusi sekuntia nopeampi kuin venäläinen Alena Trapeznikova. Salla Koskela oli –3.13 voittajaa hitaampana parhaana suomalaisena seitsemäs ja Liisa Nenonen 20:s sekä Kaisa Klemettinen 27:s.

Miesten 13,22 kilometrillä 55 urheilijan riennossa paras oli Norjan sprinttihopeamitalisti Audun Heimdal, joka jätti lähimpinä taakseen kolme venäläishisuttelijaa: Andrei Lamov jäi Heimdalista kymmenen ja MM-pronssimies sekä keskiviikon sprintin maailmanmestari Vladislav Kiselev 11 sekuntia.

Suomalaisista Misa Tuomala oli paras – 11:s jo –4.34 kärjestä. Tuomas Kotro sijoittui 15:nneksi, Eevert Toivonen 20:nneksi ja Aapo Viippola 24:nneksi sekä Miska Tervala 35:nneksi.

Perjantain välipäivän jälkeen MM-Käärikussa ovat vuorossa keskimatkat lauantaina ja sprinttiviestit päätöspäivänä sunnuntaina.