Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kyllä kelpaa hilpaista hiihtämään

Vantaalta Tuusulaan maastohiihtämään saapunut Kimi Hämäläinen kehui syystäkin Hyrylän urheilukeskuksen tarjoamia mahdollisuuksia harrastaa "murtsikkaa."

– Täällä ovat paikat hienossa kunnossa, 21-vuotias tikkurilalainen kehaisi hakiessaan ansiotyöhönsä oivaa vastapainoa fyysisestä ruumiinkulttuurista.

Tunnetusti oikukas talvi näyttää keskimmäisenä kuukautenaan kauniimpia puoliaan, vaikka esimerkiksi ylipaine– eli kuplahalliväki lienee ollut kauheampien puolien "kannalla".

Jää- ja lumilajien harrastajille koittaneet kissanpäivät kestävät kuitenkin rajallisesti, joten lyhyehkö pikakelaus Keski-Uudenmaan kuntien tilanteeseen on paikallaan.

Järvenpään kaupungin liikuntapalveluiden ylläpitäminä on jopa 19 "latu"- eli hiihtoväyläreittiä.

Niistä ainoastaan kolmen kohdalta tiedot vielä puuttuivat, joten prosentti on laadukas.

Kaiken kukkuraksi kuusi – eli lähes kolmasosa – reiteistä on valaistuja. Kelpo sekstetin kärkinä ovat Terholan kuntorata ja Paavonpolku.

Mittaa niillä on 3,2 ja tasan kolme kilometriä eli inhimillisesti katsoen aivan riittävästi.

Neljä muuta aamukuudesta iltayhteentoista valoisaa reittiä on kilometrin pituisia tai lyhyempiä.

16:sta erikseen mitatusta kohteesta pisin eli 3,5-kilometrinen – Idänpääntie–Paavonpolku-yhdysreitti – oli ainoa, jolla ilmoitettiin olevan vähälumisia kohtia.

Keravalta löytyy alueen latuprofiilivaltias ja kenties jopa eräänlaisena markkinajohtajana pidetty Keinukallio.

"Keinari" on kaupungin yhdeksästä suksikohteesta ainoana ykköstasanteella kolmiportaisessa hoitoluokituksessa – mutta ei siinä läheskään kaikki.

Keravan Urheilijoiden henkisen kodin Keinukallion lisäksi valkosipulikaupungissa pääsee myös Ahjon lenkille ja Vantaata kohti kurkottelevalle Koukkusuolle sekä Kisa-Veikkojen majan maamerkitsemään Pihkaniittyyn.

Tuusula on muutakin kuin Hyrylä, alleviivaavat jokelalaiset ja kellokoskelaiset.

Jokelasta löytyy kuusi ja Kellokoskeltakin viisi alaviitettä hiihtoreiteistä, jotka ovat parhaimmillaan aikanaan ja ajallaan – eli kuten kunnan verkkosivuilla luvataan: "latuja tampataan ja tehdään lumisateiden mukaan jokaisessa kuntakeskuksessa."

Alati kehittyvä Urheilukeskus tarjoaa sekin kuusi erilliskohdetta ja on Tuusulan Keinukallio.

Kaikkiaan kunnalla on antaa tietoa peräti 22 eri tärppinä, mikä sinänsä ei yllätä, kun muistetaan Tuusulan mittava pinta-ala Järvenpäähän ja Keravaan verrattuna.

Latukoneistonsa kanssa kamppaillut Mäntsälä ei ole pikkupitäjä sekään; hiihtokeskus sijaitsee Hirvihaarassa.