Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ex-koppari kiitää nyt kustannusmaailmassa – Pasi Kokkosella takanaan ensimmäinen kesä ilman pesäpalloa 35 vuoteen: "Hienoa päästä yhteistyössä kehittämään valmennuksen materiaaleja"

Suomen Valmentajat ry ja VK-Kustannus tiedottivat hiljattain jatkavansa yhteistyötään viisivuotisella pääkumppanuustason sopimuksella. Yhteistyön ydin on valmentajien osaamisen lisääminen suomenkielisen valmennuskirjallisuuden avulla.

VK-Kustannuksen valmennuskirjat tulevat näkymään laajasti Suomen Valmentajien toiminnassa tulevina vuosina. Etenkin yhdistyksen valmentajakoulutuksissa yhteistyö tiivistyy entisestään.

VK-Kustannuksen toimitusjohtaja, ex-huippupesäpalloilija Pasi Kokkonen on innoissaan jatkosta pitkäaikaisen yhteistyökumppanin kanssa.

– Tiivis yhteistyö on jatkunut jo yli 12 vuotta, ja nyt on jälleen hienoa päästä yhteistyössä kehittämään valmennuksen materiaaleja valmentajien käyttöön, Kokkonen sanoo Keski-Uusimaalle.

Suomen Valmentajat ry ja VK-Kustannus Oy yhdistivät voimansa vuonna 2007, jolloin yli 4 000 valmentajajäsenen yhdistyksestä tuli VK-Kustannuksen osa-omistaja.

– Suomessa moni valmentaja tekee valmennushommia oman työnsä ohella. Esimerkiksi heille näistä materiaaleista on varmasti apua. Ja myös kuntoutuspuolen kirjallisuus on jatkossa tärkeässä roolissa, Kokkonen puntaroi.

VK-Kustannus Oy:n toiminta perustuu kanssakäymiseen urheiluvalmennuksen, liikunnan ja kuntoutuksen ammattiliittojen, yhdistysten ja oppilaitosten kanssa.

Vuosikymmeniä kestänyt yhteistyö on mahdollistanut kirjojen kustantamisen koti- ja ulkomaisten asiantuntijoiden toimiessa kirjoittajina. Kirjojen käyttö opetus- ja koulutuskäytössä on ollut alati kasvavaa.

Suomen Valmentajien jäsenille yhteistyö VK-Kustannuksen kanssa näyttäytyy kirjaesittelyinä, koulutussisältöinä ja pysyvänä jäsenetuna kirjojen hankintaan.

VK-Kustannus Oy näkeekin valmentajien oman yhdistyksen keskeiseksi toimijaksi urheilun saralla.

– VK-Kustannuksen kirjat koostuvat kuntoutuksen, liikunnan ja valmennuksen oppi- ja ammattikirjallisuudesta. Suomen Valmentajat ry:n kanssa tehtävän yhteistyön kautta tavoitetaan erinomaisesti urheiluvalmentajat. Lisäksi yhteistyön myötä tiedonkulku eri foorumeihin helpottuu ja tuotteista voidaan informoida esimerkiksi monissa lajiliittojen ja muiden tahojen valmentajakoulutuksissa, kertoo tiedotteessa VK-Kustannuksen markkinointipäällikkö Aleksi Nikkinen.

Nyt tehty sopimus kattaa vuodet 2021–2025.

Järvenpään Palon kasvatti Kokkonen pelasi pitkällä Superpesis-urallaan seitsemän Itä–Länttä ja juhli SM-hopeaa Kinnarin Pesiksessä syksyllä 2003.

Etenijäkuninkuuden ulkopelissä kopparin tontilla viihtynyt vaihtajaspesialisti voitti kaudella 2009 Kiteen Pallon paidassa.

Miehen piti toimia kuluneella kaudella Hyvinkään Tahkon pelinjohtajana miesten Superpesiksessä, mutta Kokkosen ja Tahkon välinen kaksivuotinen sopimus purettiin toukokuussa ennen kauden alkua.

– Ensimmäinen kesä 35 vuoteen, kun en ollut pesäpallossa mukana muuten, kuin kuskaamalla poikaa Tahkon C-poikien treeneihin.

– Tahkokin leikkasi koronan takia palkkoja, eikä pelinjohtajan korvaus olisi ollut sitä, että olisin voinut tehdä siinä täyttä päivää. Ja kun minullakaan ei ollut siinä tilanteessa mahdollisuutta jäädä omista töistäni pois, oli yhtälö mahdoton, Mäntsälän Hirvihaarassa asuva Kokkonen, 43, kertaa viime kevään tapahtumia.