Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KJT-kasvatti Jenna Salminen, 19, palaa Ohiosta Suomen jäille: "Tein enemmän maaleja kuin Suomessa poikien joukkueessa"

Jenna Salminen lähti 16-vuotiaana vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin pelaamaan jääkiekkoa. Yhden vaihtovuoden sijaan ohkolalainen Salminen vietti koko lukioaikansa Gilmour Academy -nimisessä yksityiskoulussa Ohiossa.

Salminen halusi omien sanojensa mukaan kokemuksia, jotka kasvattaisivat häntä ihmisenä ja veisivät häntä elämässä eteenpäin. Myös paikka USA:n hyvätasoisessa jääkiekkoliigassa houkutteli lähtemään vaihtoon.

– Kun on ollut vaihto-oppilaana maailmalla, niin ymmärtää, että vaihdosta saadut kokemukset ja mahdollisuudet ovat mittaamattoman arvokkaita. Niistä ei voi olla kuin iloinen ja ylpeä, Salminen sanoo vaihto-oppilasorganisaatio Universal Players Globalin tiedotteessa.

Nyt Salminen on valmistunut. Seuraavaksi hän palaa Suomeen ja siirtyy syksyllä pelaamaan TPS:n naisten joukkueeseen mukanaan arvokasta kokemusta amerikkalaisesta kiekkokulttuurista.

– Osaan nykyään valmistautua treeneihin ja peleihin eri tavalla sekä pysyä kiireessäkin urheilijana. Joukkueen varakapteenina sain omaan pelaamiseeni enemmän tietynlaista johtajuusasennetta. Kehityin todella paljon maalien tekemisessä, ja teinkin maaleja enemmän kuin Suomessa poikien joukkueessa pelatessani, hän toteaa tiedotteessa.

Tähänastisen Suomen-uransa Salminen on pelannut jääkiekkoseura KJT:ssa Keski-Uudellamaalla. Hän on voittanut hopeaa C-Junioreiden SM-sarjassa kaudella 2014–2015.