Myrskypuhuri kaatoi Jää-Tiikerit

Urheilu Mäntsäläläiset antoivat kotiluolassaan pisteet Stormille.

Ottelun kokonaiskuva kulminoituu tähän kuvaan: Sami Mentula on jäänyt myrskyn (Joni Jaakkola) jalkoihin. Stormin ja Ville Tauriaisen maalin edessä päivystänyt Juha Venäläinen hakee turhaan katseellaan kiekkoa, mikä lipui sieltä ajat sitten pois. Mika Valkama

toimitus

Uusi vuosi alkoi Jää-Tiikereiltä mollivoittoisesti, kun se lahjoitti pisteet Stormille kotiluolassaan 4-6 (1-3,2-0,1-3).

Niukka kotijohto kääntyi viimeisten neljän minuutin aikana tappioksi petopaitojen pelihuumorin kadottua totaalisesti jonnekin.

Joo hermot meni."

Kovaa pelanneen Stormin tahtipuikkoa heilutti hattutempun tehtaillut Joni Koskinen, jonka tasoitusmaali syntyi päätöserässä petopaitojen mielestä kyseenalaisesti. Tarkka laukaus kolisutteli maalikehikkoja, mutta tarkkanäköinen tuomarikaksikko Timo Munnukka/Pasi Mattlar taisi olla ainoa, joka näki kiekon käyneen maalissa.

– Eihän se ollut lähelläkään maalia. En tiedä, mistä se pomppasi, mutta ei se maalissa ollut ainakaan. Siitä se peli sitten kääntyi, puhisi kotijoukkueen antisankari Toni Laine, joka todisti pelin kulminaatiopistettä pakin tontiltaan.

Avauserässä Laine otti pariin otteeseen voimakkaasti yhteen vieraiden 3-sentteri Petteri Suomen kanssa. Ensin kovaotteinen Laine niittasi omassa päädyssä Suomea mailalla suoraan kasvoihin. Hetkeä myöhemmin Suomi maksoi potut pottuina täräyttäen Lainetta suoraan käsille, niin että mies poistui kaukalon ulkopuolelle tuskaisena. Laine kieriskeli pitkään pukkariin johtavalla matolla kättään pidellen.

–Siinä oli koko ajan puolin ja toisin pientä sikailua. Peukalosta taisi mennä nivel, Laine selvitti.

– Pakkohan oli jeesata jengiä. Oli niin vähän pakkeja mukana, mies totesi palattuaan päätöserään takaisin vedettyään toisen erän henkeä.

Paluu ei sujunut kuitenkaan onnellisten tähtien alla. Laineen 2+2:n kotijoukkue vielä kesti Stormin kehnon yv:n ansiosta. Pian tuon jälkeen selkäranka napsahti poikki ja lujaa. Laineen puratessa kiukkuaan miehen komposiittimailan lapa levisi kaikkiin ilmansuuntiin.

–Joo hermot meni, pakki myönsi.

Kasetti sekosi myös muulta jäätiikerilaumalta. Sen ykkösvitja oli kentällä peräti kolmen takaiskumaalin aikana. Juha Venäläisen (2+1) ja Sami Mentulan (1+1) tehot ovat sen rinnalla laiha lohtu.

– En ole koskaan ymmärtänyt tuollaista suunsoittamista. Pelaamalla pelit pitää pystyä voittamaan. Meillä oli tuohon asti peli hyvin hallussa, murisi valmentaja Petri Lehikoinen.

Seuraavat pelit

Jää-Tiikereiden kausi jatkuu 15.1 Kauniaisissa, jolloin se kohtaa klo 21:30 Grani 2:n.

22.1 klo 18:50 Mäntsälään saapuu RAMS.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pekka Vasalalle nimikkokilpailu
 2. Hevosavusteista hyvinvointia – apua vaikka itseluottamuksen vahvistamiseen
 3. Vainion Teurastamo Oy kokonaan Henri Vainiolle
 4. Jukka Lyytisen kolumni: Että näin…
 5. Korona siirsi kesäteattereiden näytännöt ensi vuoteen – teatterilla on silti paiskittu töitä kesälläkin katsojien hyväksi
 6. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 7. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 8. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 9. Koronatestausmäärät nyt Keski-Uudellamaalla huipussaan – sote-pomo suosittelee maskin käyttöä tai turvavälejä
 10. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 11. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon
 12. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 13. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 14. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 15. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna

Näytä lisää