Jari-Matti Latvala mukana voittotaistelussa: "Pystyn kiristämään vielä, autoa täytyy muuttaa"

Kuvituskuva. Marko Enberg

Sport Content

Toyotan suomalaiskuljettaja Jari-Matti Latvala on täysillä mukana Suomen MM-rallin voittotaistelussa perjantaiaamun erikoiskokeiden jälkeen. Latvalan ero rallia johtavaan tallikaveri Ott Tänakiin on ennen iltapäivän pätkiä 10,8 sekuntia. Latvala on rallissa kolmantena.

– Ihan OK. Aikaero tuli käytännössä aamun ensimmäisellä pätkällä. Erittäin vaikeaa päästä hyvään rytmiin vaikean jakson jälkeen, että pystyisi hyökkäämään. Sitten kun ensimmäisen pätkän saa ajettua ja vähän rentoutuu, niin sitten se menee hyvin. Sen jälkeen meni hyvin, Latvala sanoi ennen huoltotaukoa.

Latvala sanoo, että hän pystyy kiristämään vauhtia iltapäivällä. Se vaatii tosin muutoksia.

– Kyllä mä pystyn, mutta autoa pitää vähän muuttaa. Haluan muuttaa sitä enemmän sellaiseksi, mitä se oli viime vuonna. Silloin mä pystyn kiristämään, Latvala lupasi.

Reitillä ei tullut suurempia yllätyksiä, mutta aamupäivän päättänyt Äänekoski 1 oli yllättävän liukas.

– Tiet ovat olleet hyvässä kunnossa, mutta tämä Äänekoski oli erittäin liukas. Uskon, että ne tulevat olemaan suhteellisen hyvässä kunnossa. Ainoastaan Urrian loppu on voinut mennä hieman urille. En usko, että mitään dramaattista pitäisi tulla. Seuraavan pätkän alku eli Oittilan alku on vaikea. Siellä on paljon irtosoraa, Latvala sanoi.

Viime vuonna erot olivat tässä vaiheessa hyvin pieniä, mutta nyt erot ovat revenneet osin jo rumiksi. Latvalalla on selkeä näkemys siitä, mistä ero viime vuoteen johtuu.

– Se johtuu siitä, että tiellä on paljon irtosoraa ja on uusia pätkiä, eikä tunneta niitä. Ei siis pystytä käyttämään sitä opittua dataa. Se on mielestäni se yhtälö, Latvala mietti.

Teksti: Ville Hirvonen, Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu