Nyt paloi Saksan päävalmentajan käämi: Säestää Jukka Jalosta – "Jotain on todella vakavalla tavalla pielessä"

Sport Content

IIHF:n tuomaritoiminta jääkiekon MM-kisoissa on noussut jälleen kerran isoksi puheenaiheeksi. Keskiviikkona Leijonien päävalmentaja Jukka Jaloselta kuultiin aiheesta painava puheenvuoro, ja myöhäisillassa oli Saksan suomalaispäävalmentajan Toni Söderholmin vuoro avautua.

Tunteita kuumensi Saksa–Slovakia-ottelun lopussa sattunut tilanne, jossa Slovakian Ladislav Nagy taklasi törkeästi Saksan superlupaus Moritz Seideriä selästä.

Seider ei päässyt omin avuin ulos kaukalosta. Ottelun tuomariston mielestä kyseessä kahden minuutin rangaistuksen arvoinen teko.

– Seider ei voi ihan liian hyvin, mutta luulen, että hän on kunnossa. Mutta nyt meidän on aika herätä. Ei pelkästään meidän, vaan joidenkin muiden instituutioiden. Pelaajia on alkanut putoilla viime pelien aikana. Jos me emme pysty suojelemaan pelaajia, niin meillä on isoja ongelmia, Söderholm sanoi Saksan 3–2-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

– Jos pelaaja makaa kylmänä jäässä ja siitä tulee vain kahden minuutin jäähy, niin jotain todella vakavasti pielessä, Söderholm jatkoi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.