Kelpaa tätä katsoa tänäänkin! Kaapo Kakko maalasi ja koko halli lauloi suomalaisen nimeä – "Huomasin, että sieltä pomppaa"

Kaapo Kakko MTV:n uutisvideo

Sport Content

Leijonien superlupaus Kaapo Kakko jatkoi mahtavia otteitaan jääkiekon MM–kisoissa, kun Suomi kaatoi Tanskan 3–1. Kakko nakutti torstai–iltaan tehot 1+1.

Kakon iskemä Leijonien 1–1-tasoitusmaali toisessa erässä oli nautittavaa katsottavaa. Laidalta sisään, Tanskan puolustaja vipuun ja lopuksi vielä maalivahti. Kakko ei suunnitellut kikkaa etukäteen, vaan se tuli selkärangasta. Tanskan maalivahdin Sebastian Dahmin rohkea pelaaminen tilanteessa avasi Kakolle maaliverkon.

– Ei se nyt ihan selvää ollut. Itse ajattelin ensin, että nyt on vastustajan viisikko puhki ja lähdetään hakemaan laukausta. Sitten huomasin, että sieltä pomppaa maalivahti aika paljon vastaan. Yritin sitten tuollaista pikku kikkaa, Kakko kertasi upeaa osumaansa.

Harvemmin näkee, että maalivahti lähtee noin paljon vastaan tuollaisessa tilanteessa.

– On yksi samantyylinen tilanne tullut tällä kaudella vastaan. Ehkä pienemmät maalivahdit yrittävät ottaa sitä tilaa pois tuolla tavalla, ettei olisi niin helppo tehdä suoraan laukomalla maalia, mutta sitten siihen täytyy jotain muuta keksiä, Kakko mietti.

18-vuotias superlupaus pelaa mahtavaa MM-turnausta. Patrik Laineen nimissä oleva alle 18-vuotiaiden maaliennätys on enää yhden osuman päässä. Kakko luokitellaan MM-kisoissa vielä alle 18-vuotiaaksi pelaajaksi. Kakko oli kolmannessa erässä lähellä iskeä ennätykseen vaadittavan seitsemännen maalinsa tässä turnauksessa, mutta Harri Pesonen sai mailansa väliin. Kakko ei ollut ennätyksestä tietoinen.

– En ole kyllä tietoinen. Hyvä juttu, että sai syöttöpisteenkin tähän turnaukseen, Kakko naureskeli. Kakko oli ennen Tanska-ottelua tehnyt pelkästään maaleja. Asiasta ei ole vielä joukkueen sisällä kuittailtu.

– Ei sellaista ole tullut vielä kauheasti vastaan. Hyvä juttu, että sai Pesosellekin onnistumisen siihen ja itselle syöttöpisteen, Kakko sanoi.

Laineen ennätyksen rikkominen varmasti kiinnostaa?

– Kyllä tässä on vielä pelejä jäljellä, joten muutama pitää tehdä.

Tanska oli nihkeä vastustaja Leijonille. Viime keväänä Tanska kaatoi omissa kotikisoissaan Suomen. Nyt Leijonien maltti piti paremmin.

– Tiesimme ennen peliä, että tulee olemaan aika tiukka yhden kahden maalin peli. Tiesimme, että vastustaja tulee puolustamaan omaa maaliaan todella kovaa. Hyvä, että saimme nuo kolme maalia siihen ja hoidimme myös itse puolustamisen hyvin, Kakko kehui.

Seuraavaksi Leijonat kohtaavat perjantaina Iso-Britannian. Siitä odotetaan suupalaa Leijonille.

Superlupaus Kakon odotetaan lätkivän brittejä vastaan maaleja oikealta, vasemmalta ja keskeltä. – Varmaan ajattelee, mutta itse ei saa missään nimessä lähteä tuollaiseen ajatteluun, muuten siitä tulee tosi vaikea peli. Samalla tavalla siihen pitää asennoitua kuin muihinkin peleihin. Jos sitten sattuu osumaan, niin hyvä homma, Kakko totesi kypsästi.

Kakko on tällä hetkellä sellaisessa flow-tilassa, että kaikki tuntuu onnistuvan. Toisessa erässä Kakon peliaika jäi erän rikkonaisuuden takia kuitenkin vähiin. Se turhautti.

– Joo, siinä joutui istumaan vähän pidempään penkillä. En tiedä näkyikö se, mutta taisi siinä muutama kirosana päästä, kun joutui tulemaan liian aikaisin vaihtoon omasta mielestäni. Tykkään olla tällä hetkellä jäällä, kun peli kulkee.

Kakko on Kosicessa todella kuuma nimi. Tanska-ottelussa koko halli lauloi nuorukaisen nimeä ja kadullakin miehen nimeä hoilataan tämän tästä. Eikä kaikki hoilaajat ole suomalaisia. Myös slovakialaiset ovat ottaneet nuorukaisen omakseen.

Miltä kansainvälinen huomio tuntuu?

– Totta kai sekin on tosi hieno juttu. Ei tuohon nyt muuta voi sanoa, Kakko totesi.

Ville Hirvonen, Kosice