Jukka Jalonen: Pää pysyi kylmänä – "Näissä peleissä ei voi vain tehdä maaleja silloin kun haluaa"

Sport Content

Tanska-ottelu oli juuri niin nihkeä ja vaikea kuin odottaa sopikin. Leijonat voitti kuitenkin ansaitusti jääkiekon MM-kisojen alkusarjan ottelun 3–1-lukemin. Leijonien maltti joutui koetukselle, mutta kantti kesti pelata omaa peliä alusta loppuun.

– Kyllä me varmasti ansaitsimme voiton sitten loppujen lopuksi. Oli meillä ihan hyvä alkukin, mutta ei saatu vain maaleja aikaiseksi. Näissä peleissä ei voi vain tehdä maaleja silloin kun haluaa. Se riittää, että tekee tunnin aikana niitä enemmän kuin vastustaja, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen totesi ottelun jälkeen.

Kaapo Kakko iski tehot 1+1 ja oli jälleen Leijonien sankari.

– Pari hyvää välähdystä siellä taas nähtiin tänään Kaapolta, Jalonen tyytyi toteamaan.

Tanska-ottelu oli se kuuluisa maalin peli. Malttia kysyttiin ja sitä löytyi.

– Ainahan nämä tiukat pelit ovat sitä, missä ollaan ennakkosuosikkeja. Pari tyhmää jäähyä otettiin, mutta muutoin pää pysyi kylmänä ja henkisesti (oltiin) siinä tilassa, että vaikka olimme tappiolla, niin ne paikat tulevat sitten jossain vaiheessa. Sitten kun ne paikat tulee, niin niistä tehdään sitten maalit. Hyvin onnistuttiin siinä tänään, Jalonen sanoi.

Seuraavaksi Leijonat saa vastaansa Iso-Britannian, jonka Tanska murjoi tylysti 9–0.

– Niin ja USA 6–3. Täysillä pitää vetää huomenna, jos meinataan voittaa. Ei ole muita vaihtoehtoja. Ei meillä ole kuin yksi tapa pelata ja se on täysillä. Vastustajasta riippumatta, Jalonen huomautti.

Ville Hirvonen, Kosice