Tuukka Rask nousi jo harvojen joukkoon – valmistautuu nyt pää kylmänä ratkaisuotteluun

Tuukka Rask Pekka Ruissalo

Sport Content

NHL–seura Boston Bruins otti viime yönä ison voiton St. Louis Bluesista, ja nousi 3–3–tasatilanteeseen Stanley Cup -finaalisarjassa. Voiton takuumies oli Tuukka Rask, joka pysäytti kiekon 28 kertaa ja sai valinnan ottelun ykköstähdeksi.

Samalla suomalaispelaaja otti historiallisen voiton, sillä hän on nyt torjunut NHL:n pudotuspeleissä 50 voittoa. Nykymaalivahdeista siihen ovat yltäneet Raskin lisäksi vain Marc-Andre Fleury ja Henrik Lundqvist.

Saavutus on muutenkin melko harvinainen, sillä rajapyykin on rikkonut koko NHL:n historiassa vain 19 maalivahtia.

– Taistelimme elämästämme. Silloin yleensä saa kaikilta parhaan suorituksen ja sen saimme tänään. Tuukka tietenkin teki ne isot torjunnat, kun tarvitsimme niitä, mutta pystyimme luottamaan jokaiseen pelaajaan, kamppailun avausmaalin tehnyt Bostonin tähtilaituri Brad Marchand kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Boston otti jäähyn jo ottelun kolmannella minuutilla, mutta kesti. Bruins pääsi sitten annen avauserän puoliväliä itse kahden miehen ylivoimalle ja NHL:n pudotuspelien pistepörssiä johtava Marchand rankaisi Bluesia.

– Alivoimapelimme oli loistavaa. Tapoimme sen jäähyn avauserässä. Se oli valtava juttu. Viimeksi kun olimme täällä (nelospelissä), niin he maalasivat 30 sekunnin pelin jälkeen (oikeasti 43 sekuntia). Emme tietenkään halunneet samaa nyt, joten kestimme myrskyn alussa ja saimme johtoaseman, Rask kertasi.

Kamppailun kaikki muut maalit tehtiin päätöserässä.

Ratkaiseva seiskapeli pelataan keskiviikkona Bostonissa. Kun Bruins juhli mestaruutta 2011, niin joukkue otti ensin pakkovoiton kutospelissä kotonaan ja voitti seiskapelin Vancouver Canucksin hallissa. Keväällä 2013 Boston ei päässyt yrittämään ratkaisua lainkaan Chicago Blackhawksin oltua parempi voitoin 4–2.

– Monet meistä ovat olleet Stanley Cup -finaaleissa pari kertaa, mutta meillä ei ole ollut mahdollisuutta ratkaista kotona, joten kaupunki on tietenkin tukenamme ja innoissaan, Rask kertoi.

Mutta keskittyminen pitää olla vain ja ainoastaan itse ottelussa, jotta ei käy niin kuin Bluesille, joka menetti sunnuntaina tilaisuutensa juhlia kotihallissa.

– Meillä on jääkiekko-ottelu voitettavanamme. Vain sillä on merkitystä. Varmaan helpommin sanottu kuin tehty, mutta se on vain jääkiekko-ottelu, Rask totesi..

Stanley Cup -mestari ratkotaan seiskapelissä keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 3 Suomen aikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu