Huuhkajat tänään Liechtensteinin kimppuun kello 21.45 – ”Teemu Pukki on jääkylmä maalintekijä”

Suomi kohtaa Liechtensteinin Helsingissä 15. marraskuuta. Arkisto

Sport Content

Liechtenstein ja Suomi lähtevät tiistaina täysin eri asetelmista Vaduzin Rheinpark Stadionilla pelattavaan jalkapallon EM-karsintaotteluun. Huuhkajilla on alla upea 2–0-kotivoitto Bosnia-Hertsegovinasta ja Liechtensteinilla puolestaan 3–0-vierastappio Armeniassa.

Liechtenstein on hävinnyt karsinnoissa kaikki kolme otteluaan. Omissa on soinut 11 kertaa, eikä joukkue ole saanut itse aikaiseksi vielä ainuttakaan maalia.

Suomelta ei sen sijaan tulivoimaa puutu. Katseet kääntyvät tietenkin Teemu Pukkiin, joka rankaisi Bosnia-Hertsegovinaa kahdesti.

Tulikuuma Pukki on pistetty luonnollisesti tarkoin merkille myös Liechtensteinin päävalmentaja Helgi Kolvidssonin konsepteihin.

– Teemu Pukki on jääkylmä maalintekijä. Heidän voittonsa Bosniasta ei tullut minulle yllätyksenä, Kolvidsson kertoo Volksblatt-lehdelle.

Kolvidssonin näkee, että Suomella on täydet saumat saavuttaa lohkon kakkossija tappioitta etenevän Italian takana.

– Suomi voitti lohkonsa Kansojen liigassa ja joukkue on ollut hyvässä iskussa siitä lähtien. Heillä on koossa vahva, yhtenäinen ja kokenut joukkue.

Liechtensteinin keskikentän avainpelaajiin lukeutuva Nicolas Hasler osaa hänkin odottaa tiistaina todella hikistä iltapuhdetta.

– Jokainen ottelu on meille vaikea. Suomi on joukkueena todella vahva. Meille on nyt tärkeintä se, että pystymme ottamaan opiksi Armenia-ottelun virheistä ja pidettävä puolustuksemme tiiviinä, Hasler vinkkaa ensisijaisesti Pukin puoleen.

Ottelu alkaa tänään kello 21.45 Suomen aikaa. Sen voi kuunnella muun muassa Yle Puheesta. Ottelun tv-oikeudet omistaa Viasat ja Viaplay.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu