Jari-Matti Latvala on nyt kovassa paikassa, mutta kuumuuden hän aikoo selättää – ”Ajat niin kovaa, että ilma vaihtuu”

Jari-Matti Latvala. Lehdistökuva / Toyota

Sport Content

Toyotan Jari-Matti Latvala povaa yllätyksiä tänään helteisessä Sardiniassa käynnistyvään kauden kahdeksanteen MM-ralliin.

– Sardinia on raskas ralli. Yksikään kilpailu tässä sarjassa ei ole helppo, mutta tämä on tosi vaativa, Latvala painottaa sarjan virallisella sivulla.

Meneillään olevalla kaudella kovia kokenut Latvala on sarjassa kahdeksantena pistein 38. Latvalalle on ollut jo tuloillaan iso tukku hyviä sijoituksia, mutta vastoinkäymisiä on riittänyt liiankin kanssa oikeastaan jokaisessa kisassa: omia ajovirheitä ja tekniikan pettämistä.

Joko nyt kaikki onnistuu nappiin Sardiniassa sopivasti ennen Suomen MM-rallia?

– Tiet ovat todella kovapintaisia ja ne ovat kapeampia, kuin kaksi viikkoa sitten ajetussa Portugalin MM-rallissa. Pidän tästä rallista, mutta täällä pitää olla koko ajan todella keskittynyt.

Toiseen kertaan ajettavat erikoiskokeet voivat tuoda yllätyksiä, Sardinian rallin vuonna 2009 voittanut Latvala vinkkaa.

Raju kuumuus tuo oman haasteensa lisää Sardiniaan.

– Suomessakin on lämmintä, mutta autossa tilanne ei ole niin paha. Ajat niin kovaa, että ilma vaihtuu. Sardiniassa tiet ovat syheröitä, eikä autoon tule niin paljon raikasta ilmaa ja lisäksi täällä on myös paljon pölyä. Huomasin jo Portugalissa, että kuumuus ja pöly rasittivat melkoisesti silmiäni, Latvala kertoo.

Sardinian kisa käynnistyy torstaina klo 18 ajettavalla yleisöerikokeella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu