Voiko Pukkia verrata jo Littiin tai Hyypiään? Näin arvio Huuhkaja-valmentaja Markku Kanerva

Teemu Pukki. Sirpa Repo / arkisto

Sport Content

Teemu Pukki johtaa Englannin jalkapallon Valioliigan maalipörssiä kolmen kierroksen jälkeen tehtyään kolmeen peliin viisi maalia. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva myöntää Pukin ylittäneen odotukset.

Samalla Kanerva painottaa, että kausi on vasta todella alussa.

– Kolme matsia vasta pelattu, joten katotaan kauden lopulla, missä se maalipörssissä on. Jos hän on top kympissä, niin neljä tai viisi vuotta sitten en välttämättä sitä olisi uskonut, Kanerva kommentoi.

Kanerva on Pukin menestyksestä hyvin iloinen. Hän toivoisi, että muutkin suomalaispelaajat tekisivät vastaavanlaisia läpimurtoja.

– Temen otteet ovat aiheuttaneet sen, että Suomessakin aika paljon Norwich–faneja on. Niitä Norwich-paitaisia näkyy katukuvassakin. Sinänsä magee juttu. Jos ajatellaan jalkapalloa, niin me tarvitaan esikuvia. Toivotaan, että löytyy muitakin kavereita jatkossa.

Edellisen kerran suomalaispelaajiin kohdistui vastaavaa hypeä 1990- ja 2000-luvuilla. Jari Litmanen ja Sami Hyypiä voittivat molemmat Mestareiden liigan. Tässä mielessä Pukin saavutukset eivät vielä ole vertailukelpoisia.

– Täytyy pitää malttia, kun on pelattu vasta kolme peliä 38:sta. Jos viitataan Samiin tai Littiin, jotka nostelivat pyttyjä, niin vielä sillä asteella Norwichissa hän ei vielä kuitenkaan ole. Mutta hyvä hype on päällä, Kanerva toteaa.

Norwich on voittanut kolmesta ottelustaan yhden. Kanerva pitää joukkueen pelityylistä, vaikka omissa soikin paljon.

– Tämä on kaksisuuntaista peliä, hyökkäykseen ja puolustukseen, ja pitäisi miettiä, miten paljon molempiin suuntiin panostetaan. Varmaan yleisöystävällistä peliä on kyllä ollut, kun ajatellaan maalimääriä Norwichin peleissä.

Kauden edetessä Kanerva uskoo Norwichin puolustuspään tiivistyvän.

– Arvostan sitä Daniel Farken ennakkoluulottomuutta. Hän ei lähde sumputtamaan, vaikka isoja joukkueita on vastassa. Kauden edetessä hänen joukkueessaankin tulee varmaankin justeerauksia, että oma pää saadaan puhtaammaksi.

Haastattelu: Otto Palojärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu