Huuhkajilla sauma repäistä jo 8 pisteen ero Kreikkaan kotipelissä – "Ei missään nimessä mahdoton"

Jesse Joronen Loviisa Linjama

Sport Content

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa tällä viikolla EM-karsintaurakkaansa kahdella kotiottelulla. Huuhkajat isännöi Tampereen Ratinan stadionilla Kreikkaa torstaina ja Italiaa sunnuntaina.

Suomi on J-lohkossa komeasti kakkosena neljän kierroksen jälkeen. Edellä on vain Italia.

Voitto torstaina jättäisi Kreikan jo kahdeksan pisteen päähän Suomesta.

– Kreikka tulee olemaan vaikea vastustaja, mutta kuten tiedetään, niin ei missään nimessä mahdoton meille. Totta kai halutaan mahdollisimman paljon pisteitä näistä kahdesta pelistä ja valmistautuminen on sen mukaista, niin kuin aina, Suomen maalivahti Jesse Joronen mietiskeli Huu-TV:n haastattelussa.

Sunnuntaina vastaan asettuu lohkon selvä voittajasuosikki Italia.

– Nyt pelataan kotona ja tavoitellaan varmasti pisteitä otteluista. En osaa sen enempää sanoa, mitä valmennusjohto siitä odottaa, mutta totta kai pelaajat varmasti ajattelevat, että joka peliin lähdetään sillä mentaliteetilla, että vastustaja laitetaan kumoon, Joronen jatkoi luottavaisena.

Joronen edustaa Italian Serie A:ssa pelaavaa Bresciaa. Huuhkajien maalivahtiosastolta löytyvät myös Bayer Leverkusenin Lukas Hradecky ja Bristol Roversin Anssi Jaakkola.

– (Maalivahtitilanne näyttää) oikein hyvältä. Meillä on ihan loistava ryhmä. Antti (maalivahtivalmentaja Niemi) johtaa meitä kolmea oikein rautaisella otteella. On ollut aina tosi kiva tulla tekemään töitä tähän ryhmään, Joronen iloitsi.