Näin Huuhkajat etenee EM-turnaukseen – katkeralla Italia-tappiolla ei olennaista merkitystä

Huuhkajat treeneissä Espoossa. Sirpa Repo / arkisto

Sport Content

Italia voitti Suomen jalkapallon EM-karsintaottelussa sunnuntaina Tampereella 2–1. Suomen EM-kisapaikan kohtalon kannalta tuloksella ei ollut kuitenkaan olennaista merkitystä.

Italia johtaa karsintalohkoa puhtaalla pelillä. Italialla on koossa 18 pistettä ja sen kisapaikkaa voi pitää käytännössä varmana.

Suomi on voittanut kuudesta ottelustaan neljä ja koossa Huuhkajilla on 12 pistettä. Pisteitä Huuhkajat on menettänyt vain Italialle.

Lohkossa saatiin sunnuntaina merkittäviä yllätyksiä, kun Armenia voitti Bosnia–Hertsegovinan 4–2 ja Liechtenstein taisteli Kreikkaa vastaan 1–1-tasapelin. Ne tulokset olivat Suomelle eduksi.

Armenia, jonka Suomi voitti Jerevanissa 2–0, nousi lohkon kolmospaikalle. Armenialla on koossa yhdeksän pistettä. Bosnia–Hertsegovinalla on koossa seitsemän ja pahasti rämpineellä Kreikalla vain viisi pistettä. Liechtensteinilla on yksi piste.

Jäljellä on neljä kierrosta. Jos Suomi voittaa kotonaan Armenian sekä Liechtensteinin ja Bosnia-Hertsegovina sekä Kreikka pelaavat keskinäisessä ottelussaan tasan, on Suomi varmasti kisoissa.

Armenia, Bosnia-Hertsegovina ja Kreikka pelaavat vielä Italiaa vastaan, eivätkä tietenkään ole voittasuosikkeja italialaisia vastaan. Suomi on jo kohdannut Italian kahdesti.

Lokakuussa Suomi kohtaa 12.10. vieraissa Bosnian ja 15.10. Turussa Armenian. Marraskuussa Suomi pelaa Helsingissä 15.11. Liechtensteinin ja 18.11. Ateenassa Kreikan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mäntsälän ja Pornaisten välisen tien päällystetyöt jatkuvat syyskuun alkuun
 2. Ehnroosilla koulu alkaa rakennus- työmaan vieressä
 3. Niemelle kuusi mitalia yleisurheilun piirimestaruuskisoista
 4. Pekka Vasalalle nimikkokilpailu
 5. Hevosavusteista hyvinvointia – apua vaikka itseluottamuksen vahvistamiseen
 6. Esitutkinta valmistui: Naamiomiesten Espoossa tavoittelemasta kontista löytyi "tiiliskivinä" 176 kiloa kokaiinia – arvo 25 miljoonaa euroa
 7. Asiantuntijan mukaan lapsen ylivilkkauden takana voikin olla heikentynyt näkö – "Runsas ruutuaika rasittaa silmiä"
 8. Miten puhua nuorelle koronaviruksesta? MLL neuvoo vanhempia olemaan rohkaisevia, mutta realistisia – ja muistuttamaan koulujen ohjeiden noudattamisesta
 9. USU: Taloyhtiön yhtiökokous voi olla koronalinko – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila"
 10. Hus: Koronavirusnäytteiden tutkiminen ruuhkautui, asiakkaiden on varauduttava useiden päivien viiveisiin
 11. Alaikäiset pojat tehtailivat useita miljoonia tietomurtoja – hyödyt jäivät vähäisiksi, mutta seuraukset voivat olla kovat
 12. Sienimyrkytys vie kymmeniä sairaalaan vuodessa – Myrkytystietokeskukseenkin tulee sienistä satoja puheluja
 13. Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin
 14. Etätyöt ja etäkokoukset nostivat kodintekniikan kauppaa, erityisesti kuulokkeiden myynti kasvoi hurjasti
 15. Tuore tutkimus: Lukio vetää ylivoimaisesti eniten peruskoulun jälkeen, ammatillisista oppilaitoksista monella on edelleen stereotyyppinen mielikuva

Näytä lisää