Kimi Räikkönen sanoi ruman sanan niin kuin se on

Kimi Räikkönen MTV:n uutisvideo

Sport Content

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli pettynyt Italian F1-kisaviikonlopun antiin.

Räikkösen viikonloppu lähti väärille urille jo aika-ajoissa, kun suomalainen romutti autonsa. Tästä syystä Räikkösen autoon jouduttiin vaihtamaan vaihdelaatikko ja muun muassa myös uusi kone.

Näin Räikkönen joutui starttaamaan kisaan varikolta. Suomalainen ei säästellyt sanojaan, ja tällä kertaa ruma sana sanottiin harkitusti tiedotteessa, eikä sitä lipsautettu tiedotustilaisuudessa.

– Olipas paska viikonloppu, Räikkönen täräytti Alfa Romeon tiedotteessa.

– Ensin tein oman virheen aika-ajoissa ja sen takia jouduimme vaihtamaan autoon vaihdelaatikon ja sitten myöhemmin myös uuden moottorin. Sitten jouduimme lähtemään varikolta ja meillä oli vielä väärät renkaat alla. Odottelen jo Singaporea, se ei voi olla mitenkään huonompi, Räikkönen purki tuntojaan.

Vääristä renkaistaseurasi 10 sekunnin stop and go-rangaistus.

– En tiedä, miksi meillä oli väärät renkaat jo lähdössä. Sen takia jouduttiin pysähtymään jo ensimmäisen kerran. Siinäpä se sitten oli oikeastaan. Oli ihan turha pyöriä tuolla. Lopussa auto tuntui hyvältä, mutta niillä ekoilla renkailla ei päässyt oikein mihinkään, Räikkönen manasi C Moren haastattelussa.

Tämän jälkeen Kimiltä kysyttiin, oliko tämä maksimitulos. Räikkönen oli kisan lopputuloksissa vasta 15:s.

– Nähtävästi, Kimi kuittasi turhautuneena ja poistui C Moren haastattelusta.

Monzan F1-kisa ei muuttanut merkittävästi MM-sarjan pistetilannetta.

Lewis Hamilton jatkaa edelleen MM-sarjan kärjessä ja Valtteri Bottas toisena. Bottaksen tilanne on kuitenkin jo lähes toivoton. Bottaksen ero tallikaveriin on nyt jo 63 pistettä.

Bottaksen nouseminen vielä maailmanmestaruuteen vaatisi lähes mahdotonta ihmettä. Vaikka Bottas voittaisi maksimipisteillä kaikki kauden loput kilpailut, ei se riittäisi, jos Hamilton olisi samaan aikaan toinen jokaisessa kisassa. On hyvin epätodennäköistä, että Hamilton häviäisi kaikki kauden loput seitsemän kilpailua tallikaverilleen.

Yhden muutoksen Monza kuitenkin toi. Voiton ottanut Charles Leclerc ohitti Sebastian Vettelin jo kuljettajien MM-sarjassa. Leclerc on nyt MM-taulukossa sijalla neljä ja Vettel nyt viidentenä. Valta Ferrarilla on siis jo konkreettisestikin vaihtunut.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen on MM–sarjan pistetilanteessa sijalla 12.