Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lajilegendaksi noussut Hamilton paljasti isältään saamansa menestyksen opin – kuulostaa aika suomalaiselta!

Lewis Hamilton taipui Texasin F1-kilpailussa tallikaverilleen Valtteri Bottakselle, mutta sai juhlia kakkostilansakin myötä kuudetta maailmanmestaruutta. Vaikka voittoa ei tullutkaan, oli Hamilton mestaruudestaan hurmiossa.

– Vielä nousemme jätkät, vielä nousemme. Valtavat kiitokset. Teimme mahtavaa työtä. En voi uskoa tätä, Hamilton sanoi tunteikkaasti radiossa toistaen mottoaan. Hamilton ajoi kisan läpi yhdellä pysähdyksellä. Voittaja Bottas teki kaksi pysähdystä onnistuen ohituksessa neljä kierrosta ennen maalia.

– Mahtavaa. Oli raskas kisa tänään. Valtteri teki fantastista työtä. En ajatellut, että yksi pysähdys olisi ollut mahdollinen, totesi Hamilton.

Hamilton, 34, ei suunnittele uransa lopettamista. Michael Schumacherin seitsemän mestaruuden ennätykseen hän voi päästä jo ensi vuonna.

Hamilton paljasti myös, millaisella elämänasenteella mestaruudet on saavutettu. Resepti kuulostaa aika paljon suomalaiseltasisukkuudelta, sillä kyse on periksiantamattomuudesta.

– Kun olin kuusivuotias, kertoi isäni minulle, että älä koskaan anna periksi. Se on perheeni motto. En tiedä mestaruuksista, mutta urheilijana minusta tuntuu niin tuoreelta kuin tällä hetkellä voi tuntua. Olen valmis seuraavaan kisaan. Jatkan puskemista, ilmoitti Hamilton.