Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Musiikki | Egotripistä taukoa pitävä Knipi ei tarkoittanut 00840:stä kotiseuturakkausbiisiä, mutta "sellainen siitä kuitenkin ilmeisesti tuli" – Syksyllä uusi levy

Egotrippi-yhtyeen maineikkaana primus motorina yli 30 vuotta toiminut Zachris Stierncreutz, 49, kokoaa parhaillaan uutta levyä, jonka on määrä ilmestyä jo ensi syksynä.

Paremmin Knipinä tunnettu muusikko on asunut käytännössä koko elämänsä Laajasalossa Helsingissä – ja se näkyy myös tulevalla albumilla.

Levyltä lohkaistiin toukokuussa single nimeltä 00840, joka kertoo elämästä merenrannalla juuri Laajasalossa.

Sosiaalisessa mediassa kappaleen on arvioitu muodostuvan alkavan kesän hittibiisiksi. Laajasalo kätkeytyy siinä saaren postinumeron taakse.

”Tässä on hyvä, muu saa olla / nolla nolla kasi neljä nolla...”

– Tarkoituksena ei ollut tehdä kotiseuturakkauden täyttämää biisiä, mutta sellainen siitä kuitenkin ilmeisesti tuli, Knipi naurahtaa.

Vaikka olenkin etupäässä laulun-kirjoittaja, heti vankkana kakkosena on esiintyjän rooli.

Knipi

– Tämä kappale syntyi tilanteessa, missä melodia oli valmis, mutta se kaipasi positiivista sanomaa. Voisi kai sanoa niin, että kappale alkoi kirjoittaa itse itseään.

Tulevalle levylle Knipillä on varastossa jo runsaasti materiaalia.

– Nyt on hyvä tilanne, sillä edellistä levyä varten olin tehnyt kymmenen kappaletta ja ne kaikki käytettiin. Nyt tarjolla on tuollaiset 17–18 kappaletta, joten valinnanvaraa on varmasti.

Knipi ei ole lyönyt uuden levyn nimeä ja tarkkaa julkaisupäivää vielä lukkoon, mutta valtaosa kappaleista on jo äänitetty.

– Ne laitettiin purkkiin huhtikuussa Sipoossa ja nyt on jälkiviimeistelyiden aika.

Knipi on tunnettu siitä, että tekee kaiken omin voimin ja perusteellisesti.

Niinpä tulevakin levy syntyy hänen itsensä sävellysten, sanoitusten ja sovitusten voimin.

Albumilla esiintyvät myös Anssi Maasalo, Jussi Liimatainen, Heikki Kytölä ja Jaakko Murros.

Tuottajana toimii Jukka Immonen.

Vaikka Knipi tekeekin nyt soolouraa, ei hän ole Egotrippiäkään hylännyt.

– Bändeistä poistutaan monella tavalla, mutta minä en ole lähtenyt Egotripistä ovet paukkuen. Hyvät välit minulla on sinne suuntaan ja palataan yhteen taas, kun hetki on oikea.

– Ehkä edellistä soololevyä tehdessäni mietin miten teen kappaleita, etteivät ne ”kuulostaisi Egotripiltä”, mutta en enää. Nyt ehkä akustinen kitara soi levyilläni enemmän kuin Egotripissä.

Alkavasta kesästä Knipi toivoo ainakin yhtä asiaa.

– Tärkeintä on koronakauden jälkeen päästä esiintymään yleisölle. Nyt näyttää hyvältä, sillä heinäkuusta eteenpäin on keikkoja jo luvassa.

– Vaikka olenkin etupäässä laulunkirjoittaja, heti vankkana kakkosena on esiintyjän rooli, Knipi tunnustaa.

Anna Puu musiikinteosta: "Vain luoja tietää, mitä päästäni milloinkin tulee"

Yltiöpositiivinen tekstintekijä yllättyi uusien tekstiensä synkkyydestä – Marko Sillanpää teki myös novellikokoelman, jossa ”kaikki ei ole sitä miltä näyttää”