Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten jonot lähteneet uuteen kasvuun – kiireiselle lääkärikäynnille voidaan ohjata toiselle terveysasemalle

Kiireettömien asioiden takaisinsoittoon voi mennä kolmekin viikkoa.

Keusoten puhelinpalvelujen ruuhka on lähtenyt uudelleen kasvuun. Keusoten tiedotteessa kerrotaan, että lääkärin ja vastaanottojen puhelinpalvelujen ruuhka oli laskusuunnassa koko alkuvuoden. Viime viikkoina osassa kunnista jo kertaalleen puretut jonot ovat kuitenkin lähteneet uudelleen kasvuun. Lääkärin vastaanotolle pääsyssä kiireettömissä asioissa on myös edelleen viivettä Keusoten toimipisteissä.

Keusote pahoittelee tilannetta ja kertoo jatkavansa toimenpiteitä jonojen purkamiseksi.

Noin puoleen kaikista vastaanottopalveluihin tulleista puheluista vastataan saman päivän aikana. Takaisinsoittoviive vaihtelee kuitenkin merkittävästi kunta- ja puhelinasiointikohtaisesti.

Vastaanottopalvelujen puhelinasiointiin (p. 019 226 0505) saa yhteyden kaikissa kunnissa samana päivänä kiireellisissä asioissa ja koronaan tai hengitystieinfektioon liittyvissä asioissa. Kiireettömissä asioissa yhteyden saa Mäntsälässä ja Pornaisissa samana päivänä ja Tuusulassa noin neljän arkipäivän viiveellä. Muilta osin kiireettömien asioiden puhelinpalvelu on pahasti ruuhkautunut. Takaisinsoittoa joutuu odottamaan pisimmillään noin kolme viikkoa.

Omaan hoitovastaavaan yhteyden saa Tuusulassa ja Järvenpäässä noin neljän arkipäivän viiveellä. Nurmijärvellä viive on pisimmillään reilun viikon ja Pornaisissa kaksi viikkoa. Muissa kunnissa tilanne on hyvin hankala, ja takaisinsoittoa voi joutua odottamaan pisimmillään yli kolme viikkoa.

Kiireettömät lääkäripalvelut ovat ruuhkautuneet kaikissa kunnissa. Tilanteen helpottamiseksi jatketaan tiedotteen mukaan aktiivisesti eri toimenpiteitä, kuten lääkärirekrytointia ja palvelusetelitoiminnan valmistelua.

Kiireelliset lääkäripalvelut turvataan kaikissa avoinna olevissa toimipisteissä. Terveysasemilla on erikseen varattu lääkäripanosta kiireellisiä tilanteita varten. Kiireellinen hoito voidaan antaa etänä tai läsnävastaanotolla. Asiakkaan pääsy lääkärin kiireelliselle läsnävastaanotolle turvataan viimekädessä ohjaamalla hänet toiselle terveysasemalle.