Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kärkimedian Sami Smolander Mediakonserni Keskisuomalaisen Etelä-Suomen aluemyyntijohtajaksi

Viimeiset vuodet ovat näyttäneet, kuinka tärkeää luotettava paikallisuutisointi on, Smolander sanoo.

Vantaalainen Sami Smolander, 47, aloittaa Mediakonserni Keskisuomalaisen Etelä-Suomen aluemyyntijohtajana 1. elokuuta.

Smolander siirtyy tehtävään Kärkimedia Oy:n myyntijohtajan paikalta. Aiemmin hän on toiminut HJK Oy:n ja Helsinki Stadion Management Oy:n kaupallisena johtajana sekä mediamyynnin merkittävissä myynnin johtotehtävissä Sanoma Media Finlandissa, joka kustantaa muun muassa Helsingin Sanomia.

– Mediakonserni Keskisuomalainen on vahvasti kehittyvä ja kasvava monimediakonserni, joka tarjoaa mainostajille valtakunnallisesti ja alueellisesti erinomaisesti toimivat monikanavaiset mediaratkaisut. Uskon, että vahvat paikalliset media-alustat yhdistettynä media-alan parhaisiin asiantuntijoihin on voittava yhdistelmä, iloitsee Smolander.

Smolander uskoo vahvasti digitaalisen ulkomainonnan tehokkuuteen. Mediakonserni Keskisuomalainen tuo Helsinkiin 230 uutta mainosnäyttöä.

– Ne ovat paikoissa, joissa ihmisiä liikkuu paljo: isojen väylien varsilla ja lähellä kauppakeskuksia. Pystymme vaikuttamaan ihmisiin hyvin lähellä ostohetkeä. Se on digitaalisen ulkomainonnan vahvuus.

Smolander uskoo, että ulkomainonta ja esimerkiksi joukkoliikenteessä olevat mainosnäytöt ovat hyvä keino nuorten tavoittamiseen.

– Mainostajan kannattaa olla siellä, missä nuoret liikkuvat. Kohderyhmänä se on yksi vaikeimmista.

Myös painettu media on mainostajalle edelleen hyvä alusta.

– Vantaalaisena luen Vantaan Sanomia, koska mistään muualta ei saa niin hyvää paikallista sisältöä. Ne sisällöt kiinnostavat samoja ihmisiä, jotka myös kuluttavat palveluja alueilla.

Smolander sanoo, että korona-aika näytti, kuinka tärkeää luotettava paikallisuutisointi on.

– Ihmiset haluavat tietää, mitä omalla asuinalueella tapahtuu. Ne, jotka niitä uutisia pystyvät tarjoamaan, ovat vahvoilla. Lisäksi laadukkaaseen journalismiin kuuluvat taustoittavat jutut. Siitä sisällöstä ihmiset ovat valmiita maksamaan.

Painettu sanomalehti ei tule aivan lähivuosina katoamaan, Smolander sanoo.

– Lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä sillä on tärkeä rooli. Tietyt ikäryhmät ovat tottuneet sitä lukemaan ja onhan painetun lehden käyttöliittymä hyvä.

– Mainostajat tietävät, että printti toimii. Nyt näytämme, miten pystymme rakentamaan tehokkaat mainosratkaisut myös digitaalisessa maailmassa. Uskon, että Mediakonserni Keskisuomalaisen isot resurssit tukevat tätä kehitystä.

Smolander kertoo, että perinteisellä mediamyyjällä tulee olla nykyään esimerkiksi projektinjohtajan taitoja, jotta asiakas saa parhaat mahdolliset ratkaisut käyttöönsä.

– Myyjän pitää pystyä tuntemaan koko organisaation resurssit, jotta niitä voidaan käyttää asiakkaan hyväksi. Otetaan esimerkiksi asiakas, joka on tottunut käyttämään perinteisiä mainosratkaisuja. Parempi ratkaisu voisi olla, jos mukana olisi myös digitaalista ulkomainontaa ja verkon displaymainontaa. Myyjän tehtävänä on tuolloin löytää organisaatiosta parhaan asiantuntijat mukaan.

Smolander kuuluu jatkossa Mediakonserni Keskisuomalaisen mediamyynnin johtoryhmään sekä Etelä-Suomen Median johtoryhmään. Meks Etelässä Smolander saa johdettavakseen noin 40 mediamyynnin ammattilaista.

– Meks Etelän mediamyynnin organisaatio ja johtamismalli muuttuvat. Uusi organisaatiorakenne parantaa merkittävästi sisäistä tehokkuutta ja mahdollistaa laadukkaamman esihenkilötyön. Smolander tuntee pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan markkina-alueen hyvin ja on oikea henkilö kehittämään mediamyyntimme monikanavaisuutta ja asiakaslähtöisyyttä, näkee Mediakonserni Keskisuomalaisen Etelä-Suomen paikallisjohtaja Karri Kannala.

Tämä media on osa Mediakonserni Keskisuomalaista.

Meks on Mediakonserni Keskisuomalaisen myynnin ja markkinoinnin palvelukanava, joka kokoaa yhteen koko konsernin media- ja palvelutarjoaman.

– Sami on media-alan ammattilainen. Hienoa, että hän liittyy vahvistamaan hyvässä vedossa olevaa joukkuettamme. Toivotan Samille mitä parhainta menestystä uudessa tehtävässään, sanoo Mediakonserni Keskisuomalaisen kaupallinen johtaja Mikko Pakarinen.