Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän palokuntanuoret palkittiin – "Myös nuoret, jotka eivät ole hakeutuneet alalle, ovat jälkikäteen kiittäneet saamistaan opeista"

Suomen pelastusalan keskusjärjestö on palkinnut Mäntsälän VPK:n nuoriso-osaston pitkään tehdystä nuorisotyöstä.

Ykköspalkinnon pokkasi Riihimäen VPK ja Mäntsälä sijoittui kolmanneksi. Palkinto julkistettiin Oulussa pidetyillä palopäällystöpäivillä.

Mäntsälän VPK:n nuoriso-osaston johtaja Jari Heikkilästä palkinto tuntuu kiitokselta pitkään tehdystä palokuntanuorisotyöstä.

Motivaatio nuorisotoiminnan kehittämiseen syntyy palautteesta, jota nuoret, nuorten vanhemmat ja entiset nuoriso-osaston jäsenet ovat antaneet.

Mäntsälän VPK:n nuoriso-osasto on sytyttänyt lukuisissa nuorissa kipinän hakea pelastus- ja turvallisuusalalle tai terveydenhuollon koulutukseen.

– Myös nuoret, jotka eivät ole hakeutuneet alalle, ovat jälkikäteen kiittäneet saamistaan opeista. He ovat osanneet käyttää nuorisotoiminnasta saatuja tietoja ja taitoja siviilielämässä, Heikkilä kertoo.

– Unohtamatta sitä iloa ja onnea, jota nuoret osoittavat onnistuessaan harjoituksissa, menestyessään kilpailuissa tai suoritettuaan jonkin palokuntanuorten kursseista, hän täydentää.

Palkitsemisen tarkoituksena on kannustaa palokuntien nuoriso-osastoja hyödyntämään jo olemassa olevia työkaluja oman toimintansa kehittämisessä nyt ja jatkossa.