Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kissanpäivät asuntokaupoissa päättyivät – Nämä 3 faktaa ovat nyt kiinteistönvälittäjien arkea

Asuntokauppojen haastava markkinatilanne on tuonut monen kiinteistönvälittäjän kokonaan uudenlaisen arjen eteen varsinkin pääkaupunkiseudulla.

Useita vuosia hyvin sujunut talokauppa on muuttunut radikaalisti, eikä esimerkiksi vetovoimaisimmilla asuinalueilla välittäjän ole viime vuosina välttämättä tarvinnut nähdä paljoakaan vaivaa asuntokauppojen eteen tai stressata toimeentulostaan.

Nyt jokaisen myyntiin tulevan kohteen ja kaupan eteen täytyy huolehtia siitä, että kolme perusasiaa on kunnossa. Välittäjien täytyy tehdä valtavasti enemmän aikaa vievää perustyötä eli etsiä asiakkaita, järjestää esittelyjä sekä olla hyvin aktiivinen yhteydenpidossa sekä myyjien että potentiaalisten ostajien suuntaan.

Asiasta kertoo SP-Koti tiedotteessaan.

Alalla on tehty pitkään kauppoja vain ostajan ja myyjän kesken, siksi monet eivät tiedä, että on esimerkiksi täysin mahdollista tarjota omaa asuntoa vaihdossa osana kauppahintaa.

Esimerkiksi Sp-Koti Urbaaneissa on viime aikoina tehty huomattavan paljon useampien asuntojen ketjukauppoja sekä kahden asunnon vaihtokauppoja. Näitä kauppatapoja ei ole nähty asuntokaupassa 10–15 vuoteen.

– Nykyisessä poikkeuksellisen haastavassa ja turbulentissa markkinatilanteessa kiinteistönvälityksessä ollaan otettu pari askelta ajassa taaksepäin ja palattu pitkään alalla työskennelleille kiinteistönvälittäjille tuttuihin perusasioihin ja -työhön, kertoo Sp-Koti Urbaanien toimitusjohtaja Janne Paasimies tiedotteessa.