Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tavaraliikenteen asialla – SKAL liikenteessä -tapahtuma järjestetään Mäntsälässä

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö Suomessa ja EU:ssa.

SKAL liikenteessä -tapahtuma järjestetään SKAL:n viestintäpäällikkö Heini Polamon mukaan nyt toista kertaa. Ensimmäisen kerran vastaavia tilaisuuksia järjestettiin vuonna 2022.

– Korona-aika teki sen, että emme päässeet tapaamaan toisiamme, niin nyt päätimme tällaisen yhdessäolomuodon. Meidän jäsenyrittäjät ovat liikkuvia, niinpä haluttiin saavuttaa heidät lähellä työympäristöään. Tähän päivään kuuluu tapaamisia yrityksissä ja tällaisilla liikenneasemilla kuin nyt täällä Mäntsälän Shellillä. Minä halusin tulla tänne Mäntsälään, tämä on mahtava paikka, täällä on mukava olla ja täällä meillä on aika paljon jäsenyrittäjiä, pohjusti Polamo.

Jari Koskisella on Hyvinkäällä kuljetusliike. Hänellä on täysperävaunuyhdistelmiä ja kuorma-autoja. Liike pyörii tällä hetkellä neljän auton voimin:

– Onhan se tiukkaa. Kustannukset nousevat, eikä niitä meinaa saada rahtihintoihin. Työvoiman saannissakin on välillä melkoisia ongelmia. Mielestäni myös teiden saaminen kuntoon olisi kannaltamme tärkeää.

Polamo kertoi, että SKAL ajoi jakeluvelvoitteen määräaikaista alentamista ja se saatiinkin kahdeksi vuodeksi, kun velvoitetta alennettiin 7,5 prosenttiyksikköä. Pumppuhinta oli tippunut voimaantulon jälkeen joissakin paikoissa jopa 50 senttiä litralta.

– Ammattidiesel on valmisteltu ja yrittäjät toivovat, että olisi hyvä, jos se saataisiin vuoden 2024 alusta. Teimme kyselyn kaikille puolueille asiasta ja kaikki kuusi kyselyyn vastannutta puoluetta kannatti asiaa. Kyselyyn vastasivat kokoomus, perussuomalaiset, vasemmistoliitto, SDP, keskusta ja RKP. Ammattidieselistä on siis laaja konsensus, mutta sitä on ollut vaikeuksia viedä eteenpäin, Polamo kertoi.

– Me liityttiin SKAL:n yhteistyöyritykseksi tämän vuoden alusta. Edustan kuljetusliikkeille tarjottavia helpottavia palveluja, siis kalustohallintaa, seurantaa, paikannusta ja digipiirturien etälukua. Olen entinen kuljetusyrittäjä, joten muistan haasteet ja tuskat, joten pystymme tarjoamaan sellaisia palveluja, joita olisin joskus itsekin tarvinnut. Yhteistyömme SKAL:n kanssa on toiminut hyvin, kertoi GSGroup Finland Oy:n myyntijohtaja Tiia Kaukolampi.

Antti Metsä on mäntsäläläinen kuljetusyrittäjä:

– Tällä hetkellä on aika hiljaista. Minulla on maansiirto- ja soravehkeitä ja kun rakentaminen on suhteellisen hiljaista, niin ajoja on vähän. Minulla on viisi autoa, joista kolme on tällä hetkellä ajossa. Aurauksia ei ole ollut pariin vuoteen, mutta lunta on viime aikoina ajettu.

– Ammattidieselistä on ollut paljon puhetta, taitaa olla yhtä tyhjän kanssa.

– Markkinataloudessa tässä eletään, töitä tehdään, kun niitä on.

Edit: 23.3. klo 8.15. Muutettu jutun alkupuolella 7,5 prosentin alennus oikeampaan muotoon 7,5 prosenttiyksikköä.