Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arolan uusi päiväkoti on vakiinnuttanut paikkansa – "Olemme ottaneet asioista selvää, oppineet ja selviytyneet"

Arolan koulun tiloihin viime elokuussa avattu yksityinen päiväkoti Pikku-Arola on löytänyt hyvin paikkansa kunnallisen päivähoidon rinnalla.

Varhaiskasvatuksen opettajille, Jaana Luukkoselle ja Sanna Aroselle, se on merkinnyt paljon työtä ja rohkeaa sukellusta yritysmaailman kiemuroihin.

– Kummallakaan ei ollut aiempaa yrittäjäkokemusta, kertoo Aronen.

– Oli vain visio lapsille hyvästä päiväkodista ja itselle hyvästä työpaikasta.

Alustava kysely paikallisten kiinnostuksesta yksityistä päiväkotia kohtaan näytti vahvasti positiivista ja paikat täyttyivät nopeasti. Arolan vanha koulurakennus oli alueen asukkaille jo ennestään tuttu ja Katrin Keittiössä paikallisesti valmistettu ruoka houkutti.

Luukkosen ja Arosen persoonat toivat varmasti oman lisänsä pienen päiväkodin viehätykseen. Tarkoitus ei ollut kilpailla kunnallisen päivähoidon kanssa, vaan tarjota toisenlainen vaihtoehto.

Asioiden selvittelyyn meni lähes vuosi, koska kaikki oli uutta ja kaikesta oli otettava selvää.

Päiväkotitoiminnan luvanvaraisuudesta johtuen yksityisen päiväkodin perustamiseen liittyi myös yllättävän paljon paperitöitä.

Mäntsälän Yrityskehityksestä aloittelevat yrittäjät saivat tukea suunnitelmilleen sekä apua kannattavuuslaskelmaan ja aloitteleville yrittäjille suunnatun starttirahan ja sen jatkon hakemiseen.

Sopivien työntekijöiden löytäminen ja palkkaaminen pelotti alussa, mutta yllätys on ollut positiivinen.

– Päteviä työntekijöitä on saanut helposti, samoin kuin koulutettuja ja päteviä sijaisia. Pieni yksikkö näyttää houkuttelevan työntekijöitä, arvelee Luukkonen.

Luukkonen ja Aronen kokevat onnistuneensa tavoitteissaan ja toteavat, että vaikka työmäärä on ollut suuri, on työ todella palkitsevaa ja he tulevat aamuisin mielellään töihin.

Viimesyksyinen vanhempainilta nostikin tunteet pintaan, kun lasten vanhemmat olivat koolla ja heidän luottamuksensa saavuttaminen tuntui niin hyvältä.

– Tämä on ollut niin opettavaista ja avartavaa, että haluamme rohkaista ihmisiä pitämään kiinni unelmistaan ja tarttumaan tilaisuuksiin, kannustaa Luukkonen.

– Meillä ei todellakaan ollut minkäänlaista yrittäjäkokemusta taustalla, mutta olemme ottaneet asioista selvää, oppineet ja selviytyneet, jatkaa Aronen hymyillen.