Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdolla eduskuntaan | Liisa Tamminen ajaa ihmisten yhdenvertaisuutta

1. Olen 44-vuotias kahden peruskoululaisen äiti. Palkkani nostan varastoalan valtakunnallisena pääluottamusmiehenä. Olen Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n valtuuston toinen varapuheenjohtaja, ja myös aktiivinen oman ammattiosastoni, Helsingin Varastotyöntekijät ry:n työpaikkatason toiminnassa.

2. Vaalikampanjani ytimessä on ihmisten yhdenvertaisen kohtelun edistäminen, julkisten hyvinvointipalvelujen turvaaminen ja työntekijöiden oikeuksien parantaminen. Kaikki nämä arjen vasemmistolaisuuteen kuuluvat asiat koskettavat läheisesti niin mäntsäläläisiä ja uusimaalaisia, kuin kaikkia muitakin suomalaisia.

3. Olen lähes koko työikäni tehnyt töitä pienen ihmisen puolesta. Sitä tulen tekemään myös eduskunnassa, jos tulen valituksi. Työ suuren yrityksen pääluottamusmiehenä on opettanut pitkäjänteisyyttä ja sinnikkyyttä, sillä joskus pienetkin työntekijöiden hyvinvointia edistävät asiat vaativat jopa vuosien panostusta. Pidän tärkeänä myös kykyäni punnita ja tarkastella kokonaisuuksia eri näkökannoilta.

4. Olen asunut Mäntsälässä lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 2007. Kotoisin olen maatilalta Kyyjärveltä, pohjoisesta Keski-Suomesta. Osaan siis niin lypsää lehmät, kuin tehdä yleisimmät viljelysten konetyötkin.

5. Kyllä oma kotiseutu on aina mielessä riippumatta siitä, miten vaaleissa käy. Aloittaisin julkisen ja työpaikkaliikenteen kehittämisestä. Fossiilisten polttoaineiden hinnat ovat jo nyt niin korkealla, että julkisesta liikenteestä on saatava toimiva ja houkutteleva tapa siirtyä paikasta toiseen.

6. Hallinto-oikeuden kielteisen päätöksen jälkeen lentokenttäkysymys ei ole enää ajankohtainen.

7. Poliittista edunvalvontaa duunareista mummoihin! #duunarinpuolella

Muut mäntsäläläisehdokkaiden haastattelut löydät täältä.