Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdolla eduskuntaan | Satu Lampi haluaa taata suomalaisen kulttuuriperinnön säilymisen

1. Olen kahden opiskelijan vuoroviikkoäiti, 23 vuotta poliisina ollut yrittäjäperheen tytär, jolla on ollut koiria 33 vuotta sekä kaksi kissaa muutaman vuoden. Olen Mäntsälän kunnanvaltuustossa toista kautta, kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja, aluevaltuutettu sekä Uudenmaan perussuomalaisten 2. varakansanedustaja.

2. Kulttuurisen kestävyyden (YK:n Agenda2030) mukaisesti pyrin takaamaan suomalaisen kulttuuriperinnön eli kielen, perinteiden ja tapojen säilyttämisen sukupolvelta toiselle. Teen työni pohjalaisella työmoraalilla oikeudenmukaisesti, tasapuolisesti ja rehellisesti reippaalla, positiivisella, suoralla, päättäväisellä, sitkeällä sekä nöyrällä asenteella. Te mahdollistatte mäntsäläläisen perussuomalaisen kansanedustajan, vuonna 2019 se oli vain n. 300 ääntä vaille. Jokainen ääni ratkaisee.

3. Poliisin ammatissa olen oppinut tosiasioiden menevän mielipiteiden ohi inhimillisyyttä unohtamatta. Vaalipuheissa pitää olla rehellinen, teot ratkaisevat. Kotonani on ollut kauppa sekä maatila ja isäni oli kuorma-autoilija sekä siskoni parturi-kampaaja, joten yrittäjyys on tuttua. Itse olen aiemmin työskennellyt myyjänä, tarjoilijana, maatalouslomittajana sekä eläintenhoitajana, joten perinteiset työt ja maaseutu ovat minulle tärkeitä.

4. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Lappajärveltä, josta olen muuttanut Jyväskylän, Töysän, Pornaisten ja Vantaan kautta Mäntsälään 21 vuotta sitten.

5. Turvallisuuteen sekä lasten että ikäihmisten hyvinvointiin panostaminen ovat tärkeitä asioita tulevaisuuden kannalta. Mielestäni Mäntsälän ja Uudenmaan etu on mahdollistaa monimuotoinen asuminen ja yrittäjyys sen sijaan, että kaikki keskitettäisiin kaupunkeihin. Ansiotulojen sekä yksityis- ja ammattiliikenteen verotuksien laskeminen nostaisivat ostovoimaa, mikä tukisi yrittäjyyttä.

6. Metsähallitus on tutkinut ja hyväksynyt, että hanke ei vaikuta Mustametsän Natura-alueen eheyteen. Uudenmaan ELY-keskus on ollut todella nihkeä esimerkiksi kävelyteiden tekemisissä, mutta ympäristövaikutusten arvioinnissa todennut sijoituspaikan soveliaaksi lentokentälle. Tämän jälkeen vasta kunta on merkinnyt lentokentän yleiskaavan luonnokseen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan, joten usean tahon tutkittua vaikutukset tarkkaan mielestäni Suomessa yrittäjyyttä tulee kannustaa.

7. Turvallinen Suomi

Muut mäntsäläläisehdokkaiden haastattelut löydät täältä.