Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdolla eduskuntaan | Antti Rinne kuuluttaa kestävää taloutta, mutta ei leikkauksia

Mäntsälän Antti Rinne on entinen Suomen pääministeri ja entinen sdp:n puheenjohtaja yli kuuden vuoden ajan ennen Sanna Marinia. Rinne on toiminut myös kunnanvaltuutettuna Mäntsälässä.

Tässä Rinteen vastaukset Mäntsälän Uutisten kysymyksiin.

1. Perheeseen kuuluu vaimoni Heta, rescuekoira Sisu, neljä aikuista tytärtä ja kuusi lastenlasta. Lisäksi omat vanhempani, veljeni sekä anoppi. Minulla on kova halu vaikuttaa suomalaisten ja Suomen parhaaksi, myös Euroopassa ja maailmalla.

2. Hyvinvointivaltio murenee heikentyvän huoltosuhteen ja kasvavien sairauksien myötä. Tämä vaikutus näkyy myös Mäntsälässä.

Jotta Suomen tulevaisuus saadaan pelastettua, me tarvitsemme kestävää taloudenpitoa.

Ratkaisuni ei kuitenkaan ole leikata ihmisille tärkeistä palveluista, kaikista heikoimmin pärjäävien toimeentulosta tai kokonaisturvallisuudesta. Sen sijaan meidän täytyy panostaa ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen, jotta voimme turvata ihmisten työkyvyn nyt ja tulevaisuudessa.

3. Olen koulutukseltani juristi. Alan töissä toimin ammattiliitoissa ja omassa asianajotoimistossa.

Olen ollut töissä Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:ssa, Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO:ssa, Toimihenkilöunionissa ja Ammattiliitto PRO:ssa.

Kolmeksi viimeksi mainitussa puheenjohtajana. Politiikan puolella kunnan- ja hyvinvointialueen valtuutettuna, SDP:n puheenjohtajana, valtiovarainministerinä ja pääministerinä. Nyt eduskunnan varapuhemiehenä.

4. Olen asunut eri Uudenmaan kunnissa: Lohjalla, Loviisassa ja Hyvinkäällä. Ehdin välissä työskentelemään myös muualla Suomessa. Olen asunut Mäntsälässä 90-luvulta saakka.

5. Lentokentän osalta ei vielä ole kaavasuunnittelua, joten ei ole vielä mitään mihin ottaa kantaa.

6. Olen toiminut politiikassa ja yhteiskunnassa lukuisissa eri tehtävissä, ratkonut haastavia työmarkkinakiistoja ja selvinnyt monista pulmista. Eduskunnassa kuitenkin keskitytään ratkomaan koko Suomen ongelmia.

Paikallisiin asioihin pääsen vaikuttamaan aluevaltuustossa ja Mäntsälän kunnanvaltuustossa.

7. Teen työtä, jotta huominen olisi jokaiselle suomalaiselle parempi.

Muut mäntsäläläisehdokkaiden haastattelut löydät täältä.