Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksityistieavustuksien hakeminen yksinkertaistuu Mäntsälässä

Mäntsälän kunta avustaa yksityisteiden kunnossapitoa ja kotitalouksien aurauksia vuosittain talousarvioon varatun määrärahan puitteissa. Avustuksen myöntää tekninen ja elinvoimalautakunta

Avustuksen hakuaika tänä vuonna on 1.3.–2.5. Tälle vuodelle on hakua yksinkertaistettu, mutta avustusperusteita ei ole muutettu.

– Kuntaan tulee toimittaa määräaikaan mennessä kunnan sivuilta saatavissa oleva lomake huolellisesti täytettynä. Käyttötarkoituksesta riippuen hakemus tarvitsee ehkä liitteitä, mutta muutoksen tarkoituksena on yksinkertaistaa ja helpottaa hakuprosessia sekä vähentää papereita. Liitteiden määrä vähenee, mutta tarkastuksia saatetaan tehdä pistoluonteisesti, kertoo kuntatekniikan päällikkö Pertti Palmroos.

– Kaikki päätökset tehdään yhtä aikaa kollektiivisesti, koska tietty rahamäärä on varattu avustuksille ja tietenkin haluamme käyttää budjettiin varatun rahamäärän kokonaisuudessaan. Siksi on tärkeää, että hakemukset on täytetty huolellisesti ja niissä on kaikki pyydetty tieto, tähdentää Palmroos.

Palmroos kertoo, että viime vuonna kunnossapitoavustusta haki 129 tiekuntaa ja lisäksi haettiin paria muutakin avustusta.

– Tiekunnat voivat hakea kunnalta kunnossapitoavustusta, perusparannusavustusta tai avustusta talviauraukseen. Hakuohjeessa on aika selkeästi määritelty hakuperusteet.

– Avustuksiin jaettava rahamäärä on sama kuin viime vuonna. Tiedämme, että valitettavasti polttoaineet ovat kallistuneet ja kustannukset ovat nousseet, mutta emme lähteneet toukokuussa tehdyssä budjetissa korotuksia esittämään.

Tämän linkin takaa löytyvät hakuperusteet