Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bachia palmusunnuntaina Mäntsälän kirkossa – Jukka Jokitalo johtaa konsertin

J. S. Bachin Johannes-passio-teoksen esittää Mäntsälän seurakunnan Oratoriokuoro (johtajanaan Mirjam Odé) yhteistyössä Jukka Jokitalon johtamien Lauluyhtye Incanton ja Refugium musicum -kamariorkesterin kanssa ensimmäisen kerran Mäntsälän kirkossa palmusunnuntaina 2.4. klo 18.

Jukka Jokitalo johtaa konsertin.

– J. S. Bachin Johannes-passio kertoo Jeesuksen kärsimystiestä evankelista Johanneksen mukaan. Lisäksi mukana on koraaleja, aarioita ja muita runomuotoiseen tekstiin kirjoitettuja osia. Passion kuluessa Jeesus vangitaan, häntä kuulustellaan ja hänet ristiinnaulitaan ja haudataan. Bach kuvaa tätä kaikkea tunnevoimaisella musiikilla. Hän johdattelee kuulijan luottamuksen, ahdistuksen, vihan, surun ja monen muun tunnetilan läpi, musiikkitieteilijä, TL Topi Linjama kertoo.

– Johannes-passio on dramaattinen ja kiihkeärytminen teos. Se esitettiin ensi kerran Leipzigin Nikolainkirkossa osana pitkänperjantain vesperiä vuonna 1724.

Kaksi tuntia kuunnellen ja seuraten käännöstekstiä käsiohjelmasta johdattaa meidät hiljaiseen viikkoon ja kohti pääsiäistä.

Teoksen solisteina laulavat mm. Eero Hartikainen evankelistana, Toni Hintsala Jeesuksen roolissa ja Kalle Virta Pilatuksena.

Solisteina laulavat myös Natalia Vinogradova, Enni Pöykkö, Minna Blom ja Kristian Lindroos.

J. S. Bachin Johannes-passio Mäntsälän kirkossa palmusunnuntaina 2.4. klo 18. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.