Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisikoiran tarkka vainu vei metallivarkaiden jäljille Mäntsälässä ja miehet jäivät kiinni verekseltään

Poliisikoiran tarkka vainu johdatti virkavallan metallivarkaiden jäljille Mäntsälässä lauantai-iltana. Teko jäi koiran ansiosta yrityksen asteelle.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta tehtävän iltakahdeksalta Mäntsälään, missä alkutietojen mukaan oli käynnissä murtovarkaus. Teko oli nähtävissä kiinteistön valvontakameralta, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

– Paikalle saapunut poliisin koirapartio sai tuoreen havainnon osoitetulta alueelta ja lähti jäljestämään paikalta poistuneita. Noin kilometrin maastojälki johti kiinteistön piharakennukseen, josta poliisi otti kiinni kaksi henkilöä kiinni epäiltynä varkauden yritykseen, kertoo rikosylikomisario Anssi Murto.

– Paikalta mistä koira oli tehnyt ensimmäisen havainnon, löytyi myös poiskuljetusta varten valmiiksi kasattua sekalaista metallia. Poliisikoiran tarkan vainun avulla tämä varkaus jäi onneksi yrityksen asteelle, Murto jatkaa.

Murto kertoo Keski-Uusimaalle, että miehet olivat kiinni otettuina ja myönsivät tekonsa. Hän ei kommentoi miesten kansallisuutta, mutta toteaa, ettei äidinkieli ollut suomi.