Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdolla eduskuntaan | Susanna Koivula veisi eduskuntaan kristillisiä arvoja

Kristillisdemokraateilla on Mäntsälästä ehdokkaana Susanna Koivula.

1. Olen 37-vuotias toisen kauden kunnanvaltuutettu, hyvinvointilautakunnan jäsen, kirkkovaltuutettu ja vaimo Mäntsälästä. Koulutukseltani olen sosionomi, kirkon nuorisotyönohjaaja. Työskentelin noin 13 vuotta nuorisotyössä. Toimin freelance-toimittajana radiossa, medianomi-opintojeni ohella. Vaikutan Sanan- ja uskonnonvapaus ry:ssä. Ihmisenä olen avoin ja empaattinen. Elämässä tärkeintä itselleni on kristillinen usko, aviomies, läheiset, ystävät ja lemmikit. Luontopolut, musiikki ja kädentaidot antavat vastapainoa ajatus- ja kirjoitustyölle.

2. Jos mäntsäläläinen toivoo, että hänen kotikuntansa tunteva ja sen asioista aidosti välittävä ihminen toimisi kansanedustajana, niin siinäpä on jo yksi hyvä syy äänestää minua.

Arkadianmäellä tehdyt päätökset kumpuavat päättäjien arvoista. Minä toisin Suomen sydämeen kristillisten arvojen läsnäoloa ja järjen ääntä. Ihmisten hyvinvointi ja valtion talous on laitettava etusijalle, ideologisten hankkeiden sijaan.

Nuorisotyönohjaajan ja radiotoimittajan työn kautta minulla on paljon kokemusta ihmisten edessä olemisesta. Olin aikoinaan etulinjassa kampanjoimassa kansalaisaloitteen puolesta, joka sai yli 106 000 allekirjoitusta. Minulla on paineensietokykyä, sitkeyttä ja yhteistyötaitoja.

3. Sosionomiksi opiskellessa pääsin näkemään niin ikäihmisten, mielenterveyskuntoutujien kuin maahanmuuttajienkin arkea ja haasteita. Tiedän myös, mitä on tulla toimeen pienehköllä palkalla.

Olen kohdannut elämässäni kipeitä menetyksiä. Niiden kautta on kertynyt arvokasta henkistä ja hengellistä pääomaa. Kansanedustajan on kyettävä säilyttämään toivo tulevaisuuteen.

4. Olen asunut lapsesta saakka Mäntsälässä. Koen sen lahjana, että elämässäni on ollut pysyvyyttä. Hyvät kulkuyhteydet opiskelupaikkaan ja työpaikkaan on mahdollistanut sen.

5. Toisin päätöksentekoon luonnollisesti Mäntsälän ja pohjoisen Uudenmaan näkökulmaa.

Erityisenä tehtävänä olisi arvioida, miten eri linjaukset vaikuttavat näiden alueiden ihmisten hyvinvointiin, työllisyyteen ja turvallisuuteen.

6. Arvostan Mäntsälässä erityisesti luonnonläheisyyttä, hiljaisuutta ja rauhaa. Tähän yhtälöön ei sovi melua mukanaan väistämättä tuova lentopaikka/lentokenttähanke.

Lentopaikan melua ei voi verrata moottoritien meluun. Moottoritien melua pystytään erilaisin meluestein vähentämään. Lähellä on toimiva Hyvinkään lentokenttä, mikä tuntuu unohtuvan tässä keskustelussa.

7. Sitkeästi hyvinvoinnin, turvallisuuden ja sananvapauden puolesta.

Muut mäntsäläläisehdokkaiden haastattelut löydät täältä.