Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkinta vahvistanut alkuperäistä epäilyä Keusoten miljoonapetoksessa

Poliisilla ei ole varsinaista uutta kerrottavaa Keusoten miljoonapetosjutussa. Tutkinta on kuitenkin vahvistanut poliisin alkuperäistä epäilyä.

– Kokonaisuus on saman näköinen kuin siinä vaiheessa, kun poliisi tiedotti tapahtuneesta, tutkinnanjohtaja Juha Springare kertoo.

Poliisi tiedotti asiasta tammikuun alussa.

Springare ei tutkinnallisista syistä kerro löydöksistä sen enempää. Jutun tutkinta kuitenkin etenee. Esimerkiksi asiakirjojen läpikäyminen on kesken.

Keusoten rikosepäilyssä on kyse siitä, että turvapalveluyhtiö Securitaksen johdon entisen edustajan epäillään tehneen törkeän petoksen. Vahingot olisivat noin kolme miljoonaa euroa. Tekoaika olisi vuodet 2021–22.

Epäiltynä on myös Keusoten sosiaalitoimen edustaja. Häntä epäillään virkarikoksesta.

Keusoten työntekijä olisi ylittänyt valtuutensa päättäessään huomattavista hankinnoista ilman tosiasiallista oikeutta.

Täyttä selvyyttä tapahtuneesta ei ole. Kyse on ilmeisesti kokonaisuudesta, jossa Securitasin ex-turvallisuuspäällikön epäillään järjestäneen ulkomaalaistaustaiselle naiselle ympärivuorokautisen suojelun ilman todellista tarvetta.

Keusoten kuntayhtymäjohtajana epäiltyjen rikosten tekoaikana toiminut johtajaylilääkäri Pirjo Laitinen-Parkkonen kertoi tammikuun puolivälissä, että Keusotessa käynnistetään sisäinen tarkastus rikosepäilyjen vuoksi.

Laitinen-Parkkonen vastasi Keski-Uusimaa -lehden perjantaiseen tiedusteluun olevansa poissa, eikä vastannut lehden tiedusteluun sisäisen tarkastuksen järjestämisestä.