Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälässä etsitään vapaaehtoisia mukaan ystävätoimintaan – näin pääset mukaan

Punaisen Ristin vapaaehtoiset ystävät tuovat iloa monen yksinäisen elämään. Korona-aikana yksinäisyys on lisääntynyt Suomessa ja myös Mäntsälässä vapaaehtoisia tarvitaankin nyt lisää.

Punaisen Ristin Mäntsälän osaston ystävätoiminnan kautta voi tulla mukaan vapaaehtoiseksi ystäväksi tai hakea apua omaan yksinäisyyteen.

Yksinäisyys koskettaa lähes jokaista jossain vaiheessa elämää, eikä se katso ikää tai elämäntilannetta. Ystävätoimintaa järjestetään niin nuorille, iäkkäille, opiskelijoille, perheellisille kuin yksineläjille. Tavata voi kasvotusten, verkossa tai osana ryhmätoimintaa. Myös nuoria kaivataan mukaan ystävätoimintaan.

Riittää, kun osaa kuunnella ja olla läsnä, mitään erityistaitoja ei tarvita.

Vapaaehtoinen ystävä voi saada aikaan muutoksen toisen ihmisen elämässä. Yksikin myönteinen ihmissuhde voi rikkoa yksinäisyyden kierteen, eikä tekojen tarvitse olla suuria.

– Kuka tahansa voi toimia vapaaehtoisena ystävänä yksinäiselle. Riittää, kun osaa kuunnella ja olla läsnä, mitään erityistaitoja ei tarvita. Yhdessä voidaan tehdä kaikenlaisia tavallisia asioita, kuten soitella, jutella, viestitellä, kahvitella tai käydä vaikka kävelyllä, kertovat Mäntsälän osaston ystävävälittäjät tiedotteessa.

Punaisen Ristin Mäntsälän osasto järjestää 14.2. kello 10–18 ystävänpäivän tapahtuman kirkonkylän S-marketin aulassa, johon ovat tervetulleita kaikki ystävätoiminnasta kiinnostuneet.

Tapahtumassa esitellään ystävätoimintaa ja kerrotaan enemmän ystävätoiminnan eri muodoista, kuten kasvokkain tapaamisista, verkkoystävätoiminnasta, ikäihmisten ulkoiluryhmistä, luku- ja laulupiiristä, Terho-kerhosta, saattaja-avusta hoitoyksiköihin sekä Kultaisen iän -kerhotapahtumista. Tilaisuuden teemana on Tuota iloa ikäihmisille, jossa voit kirjoittaa oman tervehdyksen vapaaehtoisten ennalta valmistelemiin ystävänpäivä-kortteihin.

Ne toimitetaan kirkonkylän palvelutalojen asukkaille ulkoilutusryhmien seuraavan kerran kokoontuessa.

Vapaaehtoiseksi ystäväksi pääsee käymällä kolmen tunnin mittaisen ystävätoiminnan peruskurssin. Seuraavat verkkokurssit järjestetään lauantaisin kello 10.30 alkaen 18.2. ja 4.3. Voit ilmoittautua mukaan tässä osoitteessa.

Ystävää itselle tai läheiselle voi hakea ottamalla yhteyttä Mäntsälän osaston ystävävälitykseen. Puhelinnumero on 045 845 7550. Netissä pääset alkuun, kun täytät omat tietosi osoitteessa https://oma.punainenristi.fi/.