Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

18-vuotias nuori menetti autonsa hallinnan ja törmäsi 13-vuotiaaseen tyttöön Riihenmäessä – sakkorangaistus

Vuonna 2003 syntynyt nuori mies tuomittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen hänen törmättyään autollaan teinityttöön. Onnettomuus sattui joulukuussa 2021 Mäntsälässä.

Tuolloin 18-vuotias nuorukainen ajoi Mäntsälässä kolme matkustajaa kyydissään, kun hän menetti henkilöautonsa hallinnan Einontiellä Riihenmäen alueella. Auto suistui tieltä ja osui jalkakäytävällä kävelleeseen 13-vuotiaaseen tyttöön niin, että tämä lensi törmäyksen voimasta muutaman metrin ilmassa ja päätyi maahan.

Kuin ihmeen kaupalla tyttö ei loukannut itseään vakavasti. Hänelle tuli mustelmia jalkoihin ja nirhauma oikeaan sääreen. Auto jatkoi matkaansa ja törmäsi lopulta puuhun niin, että auton takakulma vaurioitui.

Käräjäoikeuden mielestä nuorukaisen menettely oli törkeän huolimatonta, koska se aiheutti vakavan vaaran tytön hengelle ja terveydelle. Hänet tuomittiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 50 päiväsakkoon, joka hänen ilmoittamiensa tulojen perusteella teki 1 850 euroa.

Nuori mies valitti tuomiosta hovioikeuteen ja vaati sakkorangaistuksen alentamista. Nuorukaisen ilmoituksen mukaan hänen nettotulonsa oikeudenkäynnin aikaan olivat noin 560 euroa kuukaudessa, jonka perusteella sakon määrää alennettiin 300 euroon.