Mikä on musiikin merkitys hyvinvoinnille?
Kirkes-kirjastoissa Keski-Uudellamaalla käynnistyy helmikuussa Tutustu musiikkiin -niminen musiikkiaiheinen työpajojen sarja. Matalan kynnyksen pajoissa tutustutaan musiikkiin toiminnallisesti monesta eri näkökulmasta. Pajoissa käsitellään muun muassa musiikin merkitystä hyvinvoinnille, musiikin teoriaa, eri soittimista syntyviä ääniä sekä lauletaan yhteislauluja. Pajoja vetää musiikkipedagogi Maiju Kopra.
Työpajat ovat osa Kirkes-kirjastojen musiikkikirjastohanketta, joka saa tukea Uudenmaan aluehallintovirastolta. Hankkeessa haetaan uusia palvelumuotoja musiikkikirjastotyölle ja tarjotaan asiakkaille uusia mahdollisuuksia kuunnella, oppia ja harrastaa musiikkia.
– Pajojen sisällöt noudattelevat Kirkes-kirjastojen asiakkailta syksyllä kyselyssä kerättyjä ideoita, kertoo Keravan kirjaston musiikista ja sosiaalisesta kirjastotyöstä vastaava kirjastovirkailija Ninni Flinck.
Pajojen sisällöt noudattelevat kyselyssä kerättyjä ideoita.
Työpajoihin osallistumiseen ei tarvita aikaisempaa tietoa tai taitoa musiikista, vaan niihin ovat tervetulleita kaikki musiikista kiinnostuneet. Pajat on suunnattu aikuisille, mutta ne ovat avoimia kaikenikäisille. Osallistua voi yksittäisiin pajoihin tai koko sarjaan, ja osallistuminen on maksutonta. Työpajoissa on aktiivista toimintaa, mutta mukaan saa tulla myös vain kuuntelemaan. Jokainen työpaja kestää kaksi tuntia ja puolivälissä on lyhyt tauko.
Työpajat järjestetään Kirkes-kirjastoissa kello 17–19 seuraavan ohjelman mukaisesti:
Musiikki ja aivot: ma 6.2. Mäntsälä, ti 7.2. Tuusula, ke 8.2. Järvenpää, ma 20.2. Kerava.
Miten tätä luetaan? Musiikin teorian perusteita: ma 13.3. Mäntsälä, ke 15.3. Järvenpää, ma 20.3. Kerava, ti 21.3. Tuusula.
Miten tästä tulee ääni? Tutustutaan soittimiin: ma 3.4. Kerava, ti 4.4. Tuusula, ke 5.4. Järvenpää, ti 11.4. Mäntsälä.
Tämän olen aina halunnut laulaa! Yhteislaulutilaisuus: ti 9.5. Tuusula, ke 10.5. Järvenpää, ma 15.5. Kerava, ti 16.5. Mäntsälä.