Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi Mäntsälän vanhimmista toiminnassa olevista yrityksistä lopettaa toimintansa maaliskuun lopussa – Sähkö-Poksin sulkeminen on osa isompaa muutosta

Hyvästä palvelustaan tunnettu Mäntsälän Sähkö-Poksi lopettaa toimintansa maaliskuun lopussa.

Yritys on yksi Mäntsälän vanhimmista toiminnassa olevista. Liikkeen lopettaminen on osa valitettavaa Mäntsälän niin sanottua kivijalkamyymälöitten historiaa.

– Yritys on rekisteröity jo 1978, ja nykyisessä paikassaan se on toiminut vuodesta 1982, tietää Sähkö-Poksin yrittäjä Birgitta Kekki.

Aiemmin jo 60-luvulla yrittäjäsuvulla oli Lahdessa Sähkö-Ponsi-niminen liike. Yhtä kirjainta vaihtamalla perustettiin Sähkö-Poksi.

Suvun sähköliikkeitten tarinan aloittivat Heikki ja Elli Lavonen. Sittemmin sitä on johtanut Kekin isä Toivo Lavonen, joka on edelleen mukana yhtenä omistajana, muuten eläkkeellä.

Onhan hienoa, jos asiakas tulee positiivisella ja avoimella mielellä.

Suvun yrittäjyystarina ei lopu Sähkö-Poksin sulkemiseen. Sen omistajilla on ollut kymmenkunta vuotta Lahdessa Valomaja- niminen saman alan liike. Mäntsälässä toiminta loppuu, mutta neljäs sukupolvi astuu sitten aikoinaan yrittäjän tielle Markus Kekin voimin.

Birgitta Kekki maalaa hyvän palvelun ideoita.

– On ollut hienoa tavata asiakkaita kasvotusten, silloin voi paremmin kuunnella ja pyrkiä löytämään ratkaisu asiakkaan tarpeisiin. Mäntsälässä monet asiakkaat ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella. Kaikkea ei siten tarvitse aloittaa alusta, vaan voi jo tietää, mikä on vaikkapa asiakkaan tyyli.

– Palveluun kuuluu laaja valikoima, jatkaa Markus Kekki.

– Tarvittaessa tilataan haluttu tuote ja se voidaan räätälöidä asiakkaan toiveitten mukaan.

Birgitta Kekki sanoo, etteivät yrittäjät lajittele asiakkaita, vaan kaikki asiakkaat ovat mukavia.

– Onhan hienoa, jos asiakas tulee positiivisella ja avoimella mielellä. Asiakas ei välttämättä tiedä, mitä haluaa. Siitä on hyvä lähteä kokoamaan oikeaa ratkaisua. Siinä on palkitseva haaste myyjälle.

Sähkö-Poksin sulkeminen on osa isompaa muutosta. Kauppaketjujen valikoimat ovat monipuolistuneet ja se vie asiakkaita erikoisliikkeiltä. Kuvaan ovat tulleet myös verkkokaupat, joka löytyy myös Valomajasta. Teknologia on kehittynyt valtavasti hehkulampuista ledeihin ja älylamppuihin.

Yrittäjillä on ollut kaksi liikettä, joista nyt Mäntsälä loppuu. Kekin mukaan kulut, kuten vuokrat ja energia ovat kallistuneet niin, ettei katetta jää nykyisellä asiakasmäärällä riittävästi. Tietysti matkakulujakin jää pois, kun ei tarvitse ajaa Mäntsälään, vaan Valomajaan pääsee jalan.

Markus Kekki on tyytyväinen, että suvun elämäntyö jatkuu. Itse hän on sitten liikealan koulutuksen saaneena valmis ottamaan vastuun, kun se aika koittaa. Suvun kaupoissa hän on ollut töissä aina opiskeluajan harjoittelusta lähtien. Toimenkuvaan on kuulunut myös hieno palvelu, asiakkaitten lamppujen korjaaminen.

Kekit toivottavat mäntsäläläiset tervetulleeksi Launeen alueella sijaitsevaan Valomaja-myymälään.