Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lavastettu mielenilmaus Pornaisten kunnankirjastossa – "demokratiaan liittyvien asioiden ei aina tarvitse olla niin vakavia"

Pornaisten kunnankirjaston 3.3. saakka jatkuvassa osallistavassa näyttelyssä kunnan asukkaat pääsevät ilmaisemaan mielipiteensä.

Lavastettu mielenilmaus kutsuu kertomaan huolia tai ilmaisemaan muutosta kaipaavia asioita.

Minkä pitäisi muuttua, että maailma olisi parempi paikka? Mikä Pornaisissa on hyvin? Entä mitä Pornaisissa pitäisi tehdä paremmin?

– Tähän mielenilmaukseen on helppo osallistua! Kirjastossa on esillä kunnantoimiston pienoismalli, jonka edustalle voi jättää oman mielipiteensä asioiden tolasta, kertoo Pornaisten kirjastotoimenjohtaja Marianne Lindblad.

Lavastettu mielenilmaus on osa Lapinjärven, Askolan, Myrskylän, Pornaisten ja Pukkilan kirjastojen Lamppu-hanketta. Hankkeen tavoitteena on esimerkiksi edistää osallisuutta ja demokratiaa.

– Mukana on ripaus leikkisyyttä, sillä demokratiaan liittyvien asioiden ei aina tarvitse olla niin vakavia. Mielipiteensä ovat tervetulleita ilmaisemaan niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin, toteaa hankekoordinaattori Jaana Laaksonen.

Vaikka kyseessä on leikkimielinen mielenilmaus, tullaan sen tuotoksen viemään tiedoksi kunnan johtoryhmälle.

– Samalla voisi mainita kunnan verkkosivuilla olevasta palautekanavasta, jonka kautta asukkaat voivat jättää aloitteita ja palautetta, muistuttaa Marianne Lindblad.

Palautekanava löytyy Pornaisten kunnan verkkosivustolta www.pornainen.fi etusivun pikalinkistä: Aloitteet ja palautteet.

Lavastettu mielenilmaus 17.1.– 3.3. Pornaisten kunnankirjasto, Kirkkotie 174, Pornainen