Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kallis sähkö lisäsi mäntsäläläisten lämmitysohjaimien kysyntää

Leveltec valmistaa ainoana Suomessa kutsujärjestelmiä vankiloihin ja sairaaloihin.

Kosteus on usein ongelmana kylmillään pidettävissä mökeissä, veneissä ja asuntovaunuissa. Keväisin ja syksyisin kondensio ilmenee niissä tunkkaisena hajuna ja homepilkkuina pinnoilla.

Osa ratkaisee asian pitämällä jatkuvasti päällä peruslämpöä, joka kurittaa kukkaroa kalliin sähkön aikana.

Mäntsälän Hirvihaarassa sijaitseva Leveltec on kehittänyt laitteen, jonka kysyntä lähti kasvuun sähkölaskujen kasvaessa.

Kuivanapitolämmitysohjain laukaisee puhaltimen päälle silloin, kun ilmankosteus nousee liian suureksi.

– Laite lämmittää vain sen ajan, että kosteusprosentti tippuu halutulle tasolle. Eli sähköä säästyy, toimitusjohtaja Jarkko Liiman sanoo.

Ohjain on suomalainen avainlipputuote, jonka jälleenmyyjinä toimivat kauppaketjut. Leveltecillä ei ole omaa verkkokauppaa.

Laite lämmittää vain sen ajan, että kosteusprosentti tippuu halutulle tasolle.

Jarkko Liiman isä Juhani Liiman perusti vuonna 1986 yrityksen, joka on toiminut alusta lähtien Hirvihaarassa.

Leveltec on erikoistunut viestinnän erikoisjärjestelmien, kaukovalvonta- ja ohjausjärjestelmien suunnitteluun sekä valmistukseen.

– Päätuotteitamme ovat moniviestin- ja vartijakutsujärjestelmät. Tuotannosta 15–20 prosenttia menee vientiin esimerkiksi Viroon. Omien tuotteiden osuus liikevaihdosta on yli 90 prosenttia.

Leveltecin asiakkaita ovat muun muassa vankilat, oikeustalot ja poliisilaitokset, joihin yritys asentaa vartijakutsujärjestelmiä.

– Vartija saa nappia painamalla puheyhteyden sellissä olevaan vankiin. Yhteys toimii myös sellissä vartijaan. Helsingin kaupungin pelastuslaitokselle toimitimme väestöhälyttimien ohjausjärjestelmän, Liiman kertoo.

Leveltecin valmistamia kutsujärjestelmiä on myös Husin sairaaloissa.

– Johdollisissa järjestelmissämme käytetään perinteistä tele-elektroniikkaa, joka on luotettavaa, helppokäyttöistä ja edullista ylläpitää ja käyttää. Laitteemme on suunniteltu korjattaviksi. Mikäli laite vioittuu vuosienkin kuluttua, se voidaan meillä aina korjata, Liiman sanoo.

– Näiden laitteiden kanssa ei ole kyberhyökkäyksenvaaraa , mikä lisää käyttövarmuutta. Viranomaisilla ei tästä syystä ole ollut kiinnostusta luopua perinteisestä elektroniikasta, hän miettii.

Leveltecin kilpailijat löytyvät ulkomailta, varsinkin Kiinasta. Suomessa eivät tiettävästi muut yritykset valmista perinteisiä kutsujärjestelmiä.

– Kehitteillä on uusia tuotteita uudenlaisiin tarpeisiin. Niistä ei voi vielä tässä vaiheessa kertoa, Jarkko Liiman myhäilee.

Yritys työllistää viisi työntekijää ja muutamia alihankkijoita. Leveltecin liikevaihto oli viime vuonna noin 250 000 euroa.