Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin sujui ensimmäinen palkanmaksu hyvinvointialueilla – Vantaa-Kerava säästi satasia

Sekä Vantaa-Keravan että Keski-Uudenmaan hyvinvointialueiden ensimmäinen palkanmaksu on sujunut hyvin, kertovat alueiden luottamusmiehet. Palkat on maksettu tänään perjantaina. Asiasta oli hieman pelkoja etukäteen.

– Ei ole tullut yhteydenottoja. Itsellenikin rahat ovat tulleet tilille. Uskon, että jos työntekijä on tarkistanut tilinauhansa ajoissa, niin rahat tulivat sen mukaisesti Vantaa-Keravan hyvinvointialueen Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin Keravan osaston pääluottamusmies Päivi Sinisalo sanoo.

Määräaikaisten työntekijöiden palkanmaksu on myöhemmin eli kuukauden lopussa.

Keusoten alueella on sama tilanne.

– Palkat on maksettu onnistuneesti, Keusote-pääluottamusmies Päivi Inberg SuPerista kertoo.

Yksittäisiä virheitä saattaa silti olla.

– Jos vielä on epäselvyyksiä, niin heti yhteys esihenkilöön. Niin saadaan korjaukset eteenpäin, Inberg kehottaa.

Vantaa-Kerava säästi onnistuneella palkanmaksulla satasia. Alueella oli luvattu 100 euron korvaus viivästyksestä, jos vakituisella työntekijällä olisi jäänyt palkka kokonaan tulematta tänään.

– Tällaisia työntekijöitä tuskin löytyy, sillä peruspalkka pitäisi tulla niin kuin pitääkin, Sinisalo sanoo..

Päivi Sinisalo arvioi, että yksittäisiä puutteita palkassa tai ay-jäsenmaksujen perinnässä voi löytyä, mutta ne eivät koske suurta joukkoa.

– Vantaa-Kerava on lisännyt ylimääräisiä palkanmaksupäiviä, siltä varalta, jos virheitä löytyy. Työnantajan tärkein velvollisuus on palkanmaksu ja tähän on Vake työnantajana suhtautunut vakavasti ja järkevästi, Sinisalo kiittelee.

Keusoten alueella työntekijöitä on hieman alle 4000. Vantaa-Keravalla pelkästään vakituisia on kutakuinkin sama määrä, lähes 4000 työntekijää. Siirtyminen hyvinvointialueisiin aiheuttaa monenlaisia haasteita rahansiirroille.

– Henkilöstöä pyydettiin tarkistamaan palkkalaskelmat etukäteen, joten pääsimme korjaamaan virheitä jo ennen palkkapäivää. Valtaosalla kaikki oli onneksi oikein, Vaken henkilöstöjohtaja Anne Sivula kertoo tiedotteessa.

Tarkistuksessa havaittiin jonkun verran puuttuvia palkkoja. Näitä korjattiin kassamaksulla, jolloin henkilö ehtii saamaan palkan tämän päivän aikana.

Kokonaiskuva varmistuu iltaan mennessä.

– Saamme päivän aikana tarkempaa tietoa, eli onko esimerkiksi korjauspyyntöjä jäänyt tekemättä. Ensimmäisenä korjataan mahdollisesti puuttuvat palkat pikapalkkana ja tämän jälkeen puuttuvat lisät, Sivula kertoo.

Vaken hyvinvointialueella on varmuuden vuoksi palkka-ajopäivä vielä 16. tammikuuta ja sen jälkeen tarpeen mukaan.