Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puheenjohtajille lähtöpassit: demarit laittoivat hyvinvointialueen valtuustoryhmän johtajiston uusiksi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen sosiaalidemokraattien valtuustoryhmä on vaihtanut johtajistoaan. Valtuustoryhmän johdosta väistyivät sen puheenjohtaja, hyvinkääläinen Irma Pahlman ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Sirkka Rousu.

Uusi puheenjohtaja on järvenpääläinen Pirja Vitikka-Koponen.

Sirkka Rousu teki viime vuonna valituksen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johtajavalinnasta ja valinnan valmistelusta. Keusoten johtajaksi valittiin Mikko Komulainen. Rousu on jäsen myös Keusoten aluehallituksessa, joka oli mukana johtajavalinnan valmistelussa.

Keusote-johtaja Mikko Komulaisen valinnasta tehty kaksi valitusta hallinto-oikeuteen – Irma Pahlman: "Harri Tohmo teki valituksensa itsenäisesti"

Komulaisen valinnasta tehtiin toinenkin valitus. Sen teki Harri Tohmo. Hän on Irma Pahlmanin mies. Pahlman on Keusoten aluehallituksen toinen varapuheenjohtaja.

Johtokaksikon toiminta Komulaisen valinnan tiimoilla on herättänyt närää demarileirissä. Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmä ilmoitti viime vuoden lopulla julkisesti irtisanoutuvansa Rousun valituksesta.

Demarien valtuustoryhmä teki päätökset viime sunnuntaina seminaarissaan Järvenpäähän Myllytien toimintakeskuksella järjestäytymiskokouksessaan.

Vitikka-Koponen toimi viime vuonna demariryhmän varapuheenjohtajana ja on toiminut valtuustoryhmän viestinnässä.

Keski-Uudenmaan SDP: valtuustoryhmä ei ole valitusten takana

– Kiitän ryhmää luottamuksesta. Ryhmä pyrkii kehittämään toimintaansa edelleen ja vaikuttamaan päätöksenteossa asukkaiden hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden puolesta, Vitikka-Koponen linjaa tiedotetekstissä.

Varapuheenjohtajiksi valittiin tuusulalainen Annina Nuutinen, nurmijärveläinen Harri Lepolahti sekä hyvinkääläinen Pinja Perholehto.

– Pidän tärkeänä yhteistyön myös muiden ryhmien välillä. Tarvitsemme myös lisää vuoropuhelua palveluiden käyttäjien eli kuntalaisten kanssa, Nuutinen summaa vuoden tavoitteita.

– On hienoa lähteä tällä porukalla kohti hyvinvointialueiden ensimmäistä varsinaista toimintavuotta. Työsarkaa riittää paljon siinä, että asukkaiden peruspalvelut saadaan kuntoon. Siihen työhön ryhmämme on valmis, Perholehto sanoo.