Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan poliisin viikon tehtävät painottuivat viikonloppuun – "partiot ovat tehneet havainnon yksittäisten nuorten lisääntyneestä provosoivasta käyttäytymisestä"

Viime viikon kokonaistehtävämäärä pysytteli Itä-Uudellamaalla talvisella tasolla, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa. Poliisi hoiti kokonaisuudessaan 1670 tehtävää, joista suurin osa ajoittui viikonlopun ajalle. Varsinkin viikonloppuyöt olivat vilkkaita ja tehtävissä korostuivat pahoinpitelyt, rattijuopumukset, päihtyneet, häiriökäyttäytymiset sekä kotihälytystehtävät, tiedotteessa kerrotaan.

Kotihälytystehtäviä poliisi hoiti viikon aikana 162, joista alkutietojen mukaan väkivaltaan liittyviä oli 50.

Erilaisia tieliikenneonnettomuuksia oli viikon aikana 61. Määrä oli maltillinen, kun ottaa huomioon, että sää oli viikon aikana vaihtelevan talvinen.

– Väkivaltarikosten määrässä ei ollut havaittavissa mitään merkittävää muutosta edellisviikkoihin nähden. Yleisten paikkojen väkivaltarikoksia kirjattiin 23 ja yksityisten paikkojen väkivaltarikoksia 44. Ryöstörikoksia kirjattiin kolme. Muuten tehtävät olivat pitkälti edellä mainittujen lisäksi omaisuusjuttuja, virka-apujen hoitamista, etsintäkuulutettujen hakuja, liikenteestä aiheutuvia tehtäviä sekä yleisten paikkojen valvontaa, kertoo komisario Jarmo Ojala

Yksilönsuojaan liittyvien tehtävien määrä on pysynyt edelleen korkeana ja poliisi tekee paljon tarkastuksia asuntoihin, kun omaiset ja muut läheiset ovat huolissaan läheisistään ja tuttavistaan. Ihmisten mielenterveysongelmat ja pahoinvointi näkyvät selvästi poliisille välitetyissä tehtävissä.

– Erityisesti viikonloppuisin valvontaa on painotettu liikenneasemille ja tilanne on kokonaisuutena ollut rauhallinen. Poliisin partiot ovat kuitenkin tehneet huolestuttavan havainnon yksittäisten nuorten lisääntyneestä provosoivasta käyttäytymisestä poliisia ja järjestyksenvalvojia kohtaan. Tällaista käyttäytymistä tullaan seuraamaan poliisissa tarkasti ja toivotaan, että tästä ei tule ilmiötason ongelma vaan tilanne normalisoituisi nopeasti, Ojala sanoo.

Nuorten vanhemmilla ja poliisilla näkemysero Söderkullan kahakasta – rakettihyökkäys taltioitui videolle