Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän Retken hyisen veden konkarit toivat avantouinnista mitalisadetta Mäntsälään

Avantouinnin kilpailukausi avattiin pitkän koronatauon jälkeen. Kokkilan kisoihin Salon eteläpuolelle lähti lauantaina kaksi autolastillista Mäntsälän Retken uimareita, joista peräti neljä ensikertalaista kisaajaa.

Neuvoja kyseltiin ja juttu kävi autoissa vilkkaana parituntisen matkan aikana, ja perille päästyä todettiin, ettei mitään kisa-allasta vielä ollutkaan – järjestäjät olivat ison työn edessä, kun vesipumppu oli pysähtynyt yön aikana ja ratojen paikkaa sekä kisalaituria vaihdettiin sulaan paikkaan.

Kiitos hyvien yleisjärjestelyiden päästiin kuitenkin aloittamaan kisat vain reilut puoli tuntia myöhässä ja aikatauluja kurottiin kiinni päivän aikana.

Onneksi pakkasta ei ollut kun kuutisen astetta ja ennen ja jälkeen uinnin pääsi saunan lämpöön!

Sarjat ovat erikseen miehille ja naisille, ja ikäryhmittäin 10 vuoden sisällä – osallistujamäärästä riippuen.

Yksilösuorituksia oli niin 25 metrin kuin 50 metrin matkoilla. Vasta pitkällä matkalla mäntsäläläiset pääsivät vauhtiin, kun pronssia saivat Jaana Rautelin (50 m NF 1,30,2), Saija Hellström (50 m NN 1.02,1) ja Jukka Yli-Viikari (25 m MF 26,4 ja 50 m MF 1.08,3).

Tyytyväisiä suorituksiinsa olivat muutkin, etenkin ensikertalaiset jotka kaikki uivat rohkeasti ja pääsivät sarjojensa keskivaiheilla maaliin.

Viestiin kerättiin vielä joukkue ja siitä tuli tiukka kisa Kuusijärven Jääkarhuja vastaan (yht. 1.55,0) , joille tällä kertaa hävittiin kuusi sekuntia (2.01,7).

Joukkueessa uivat Anne Ollila, Jukka Yli-Viikari ja Ira Aaltonen sekä ensikertalainen Saija Hellström, jotka totesivat yhdessä, että nyt kun vielä ehtii harjoittelemaan tekniikkaa ja lähtöä, niin revanssia haetaan Peurungan SM-kisoissa kuukauden kuluttua.

Jos tämä laji sinua kiinnostaa tai muuten vaan haluat kokeilla, millaista on kastautua järvessä talvipakkasessa, on Katrinrannassa avoimet ovet lauantaina 14.1. klo 10-15.

Sauna on lämmin, jotta varovaisempikin uskaltaa riisuutua. Pyyhe ja uikkarit mukaan. Mäntsälän Retki tarjoaa kahvit, makkaraa paistettavaksi ja toivottavasti myös vastauksia kysymyksiin.