Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuulasvuo valittaa lentokenttäpäätöksestä

Mäntsälän lentokenttähankkeen yrittäjä Janne Kuulasvuo kertoo, että Aero Invest valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä, joka kumosi aluehallintoviraston myöntämän ympäristöluvan kentän rakentamiselle ja siihen liittyville toimille, kuten betonimurskeen käytölle kentän rakentamiseen.

Avin myöntämästä luvasta tuli määräaikaan mennessä yhdeksän valitusta hallinto-oikeudelle.

– On sataprosenttisesti väärin kumota lupa meluhaittojen takia. Kone ei aiheuta naapureille haittaa nousu- ja laskutilanteessa. Kone saattaa näkyä ja kuulua taloille, mutta silloinkin alle meluarvojen, Kuulasvuo kirjoittaa lehdelle osoittamassaan sähköpostiviestissä.

Kuulasvuo sanoo, että todelliset lentojen määrät ovat pienempiä kuin hallinto-oikeuden päätöksen perusteluissa esitetään.

Kentälle on esitetty muutakin toimintaa kuin lentoliikennettä.

Kuulasvuo kertoo, että hän ei ole tätä nykyä töissä betonimurskaukseen keskittyvässä yrityksessä. Hän ei siis enää ole töissä rakennuskierrätysyhtiö Circulationilla, jolle hän myi oman saman alan yrityksensä Gles Oy:n vuosi sitten.

–  Olin luovuttamassa toimintaa muutaman kuukauden. Nyt pidän ”virkavapaata” ja lomia mitä 17 vuoden aikana jäi pitämättä. Pääosin tein työtä seitsemän päivää viikossa ja keskimäärin 15 tuntia päivään, hän kirjoittaa.

Valitusaikaa päätöksestä on ensi vuoden helmikuun 5. päivään.