Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän uusi "kyläbaari" Pub Ulrika perustettiin vastaamaan kysyntään – "Tähdättiin siihen, että tästä tulee olohuonemainen pubi"

Keskuskadun ravintolatarjonta kasvoi taas yhdellä uudella tulokkaalla, kun useita ravintoloita omistava Tulikuuma Kumpu Oy avasi Rai-torin laidalle karaokebaarin.

Rai-torin kulma tuntuu olevan tuulinen paikka pitää ravintolaa, mutta joulukuussa avattu Pub Ulrikan ravintoloitsija ja yrittäjä uskoo, että heidän "olohuonemainen" pubi vastaisi patoutuneeseen kysyntään.

Avajaiset olivat ainakin suuri menestys. Ravintola oli tupaten täynnä kahtena iltana putkeen ja istumapaikkoja sai etsimällä etsiä.

– Yhdeksältä ei ollut enää istumapaikkoja jäljellä ja puolenyön aikaan alkoi olla jo tungosta, kertoo ravintoloitsija Nico Nordström.

Aivan yllätyksenä menestys ei silti tullut, sillä ravintolan takana toimivalla Tulikuuma Kumpu Oy:llä oli aavistus, että Mäntsälässä olisi kysyntää tämäntyyppiselle paikalle.

Santtu Kankkusen (yrittäjä) puolesta voin kertoa, että tämä oli niin sanotusti tilaisuus joka otettiin käyttöön. Konsernilla on samantyylisiä paikkoja ympäri Suomen myös pienemmillä paikkakunnilla, joten laajennuksesta on kyse. Tähdättiin siihen, että tästä tulee olohuonemainen pubi, jossa voi arkena istua rauhassa, pelailla biljardia, lautapelejä, lukea lehtiä tai seurustella "afterworkin" hengessä, Nordström kuvailee ravintolan saapumista Mäntsälään.

Vaikka paikka on päivällä rauhallinen olohuone, on päätoimena viikonloppuisin viihtyisä karaoketoiminta. Nordström tosin tokaisee, että myös arkena voi halutessaan laulaa ja ravintolasta löytyy myös karaokekoppeja, jossa voi hieman ujommatkin asiakkaat laulaa äänieristetysti omassa rauhassaan.

Tähdättiin siihen, että tästä tulee olohuonemainen pubi.

Ravintoloitsija Nico Nordström.

– Ne saivat avajaisten aikaan todella hyvän vastaanoton, että sinne vain koppiin, kuulokkeet päähän ja mikrofoni käteen, Nordström kertoo innoissaan.

Rai-torin kulmauksessa on nähty viimevuosien aikaan monenlaista ravintolaa. Pitkään toimineen Coton jälkeen tiloissa kävi pyörähtämässä surullisen kuuluisaksikin jäänyt Jack's Pub and Bar ja hetken aikaa tiloissa toimi myös Pub Casa, jonka omistajiin kuului nykyisen ravintolan naapurissa uusiin tiloihin siirtynyt Ravintola Grin&Gos.

Yksi silmiinpistävä asia on silti ravintolan sisustus, joka on muuttunut täysin. Tiloissa tehtiin kolmen viikon aja pikaista remonttia, jonka aikana tila muuttui yksilölliseksi ja jo aiemmin mainitusti "olohuonemaisemmaksi".

Onko ravintolan tyyli yhteneväinen konsernin muiden paikkojen kanssa?

– Ei ole, että tänne on yksilöllisesti valittu väriteema ja sisustus, mutta tietysti kun on iso talo takana, niin oli mahdollisuus ottaa inspiraatiota muualta ja myös saada kalusteita ja tavaroita. Pienillä jutuilla, kuten teippauksilla, Jägermeister-lampulla ja katosta roikkuvalla lentokoneella tänne luotiin omaa ilmettä, Nordström kertoo.

Myös työvoimaa saatiin palkattua nopealla aikataululla:

– Pelotti aluksi, kun kaikilla on tiedossa, että osaavat ravintolatyöntekijät ovat kiven alla, mutta kaksi työntekijää saimme heti osa-aikaiseksi ja nyt sain rekrytoitua toisen työntekijän “oikeaksi kädeksi”, että minun ei tarvitse 12 tuntisia päiviä 6 päivää viikossa enää tehdä, Nordström kertoo huojentuneena.

Pubissa on tarkoitus järjestää myös jatkossa bingo-iltoja, tietovisoja, biljardia voi pelailla ja kaikkea muuta, mutta nyt oli tärkeintä, että päätuote, eli karaokebaari saatiin nopeasti pyörimään.

Entä muistaako ravintoloitsija, mikä kappale laulettiin lavalla ensimmäisenä?

– Muistan, se oli Teflon Brothersin “Kyläbaari”. Se oli eka biisi joka täällä laulettiin, ja siinä lauletaan “mennään tukemaan kyläbaarin pitäjää”.

Se laulettiin lopulta avajaisissa viidesti.