Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSL:n päätös oli vastoin lakia – IL: Opiskelija-alennus koskeekin kaikkia ostotapoja

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Helsingin seudun liikenteen (HSL) päätöksen, jonka mukaan opiskelija-alennuksen saa ainoastaan kännykkäsovelluksella.

Päätöksestä kertoi ensin Iltalehti.

HSL keskitti kuluvan vuoden alusta lähtien opiskelijaliput HSL:n älypuhelinsovellukseen. Aiemmin opiskelija-alennuksen oli saanut myös perinteisellä matkakortilla.

Päätöksestä valitettiin hallinto-oikeuteen. Valituksen mukaan opiskelija-alennuksen saaminen mobiilisovellukseen edellyttää modernin älypuhelimen omistamista.

HSL hangoitteli vastaan ja vetosi Tilastokeskuksen tilastoihin vuodelta 2020, joiden mukaan kaikilla opiskelijoilla on älypuhelin.

Hallinto-oikeus kuitenkin katsoi, että perustelut eivät olleet riittäviä. Sen mukaan päätös on voinut vaikuttaa opiskelijoiden mahdollisuuteen käyttää julkista liikennettä.

Oikeuden mukaan HSL ei ole asian selvittämiseksi kuullut opiskelijajärjestöjä, eikä se ole esitetyn selvityksen mukaan myöskään tiedottanut asian valmistelusta ennen kuin vasta muutama päivä ennen kokousta, hallinto-oikeus perustelee.