Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Uudenmaan kestävän kasvun hankkeelle 11,3 miljoonaa euroa – Keusote: sote-palveluiden saatavuus ja jatkuvuus lisääntyvät

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Keski-Uudenmaan kestävän kasvun hankkeelle 11,3 miljoonan euron valtionavustuksen vuosille 2023–2025. Rahoitus on suunnattu erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen saatavuuden ja jatkuvuuden lisäämiseksi, kerrotaan Keusoten tiedotteessa.

Rahoitus myönnettiin Suomen Kestävän kasvun ohjelmasta. Ohjelmalla tuetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. Ohjelma vauhdittaa kilpailukykyä, investointeja, osaamistason nostoa sekä tutkimusta, kehitystä ja innovaatioita. Ohjelman rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU).

Hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet tähtäävät vaikuttavuusperusteisen järjestämisen ja palvelutuotannon toteuttamiseen erityisesti digitalisaation ja uusien toimintamallien keinoin.

– Koronan aiheuttamaa hoito-, palvelu- ja kuntoutusvelkaa on kertynyt alueellamme paljon, ja tällä rahoituksella pääsemme purkamaan velkaa ja edistämään vaikuttavuuteen pohjautuvaa palvelujen järjestämistä, kertoo Keusoten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta vastaava johtaja, johtajaylilääkäri Pirjo Laitinen-Parkkonen tiedotteessa.

– Pystymme paneutumaan konkreettisin keinoin mm. ikääntyvien ja pitkäaikaissairaudesta kärsivien alueen asukkaiden riittävään palvelutarpeen täyttämiseen sekä kehittämään mielekkäitä ja tehokkaita omahoidon ja itseseurannan menetelmiä, jotta kotona asuminen voidaan kokea turvalliseksi. Vastaavasti nuorille ja nuorille aikuisille halutaan tarjota helposti saavutettavia ja heidän tarpeisiinsa vastaavia digitalisaatiota hyödyntäviä mielenterveys- ja päihdepalveluja, tarkentaa hankejohtaja Erja Pentti tiedotteessa.