Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuttu mies avaa napolilaistyyppisen pizzerian Mäntsälässä - PizzaVerstaasta osa RebelKitcheniä

Mäntsälän kirkolle tulee ravintoloitsijaksi mies, jonka pizzoja moni kirkonkyläläinen on tottunut ahmimaan.

Keskuskatu 2:een avattavan neljän ravintolan kokonaisuuden pizzapuolen osakasyrittäjä on Aku-Mikko Vainio, entinen Kotipizza-yrittäjä.

Vainio piti Mäntsälän kotipizzaa 13 vuoden ajan. Hän luopui ravintolasta noin kolme vuotta sitten.

Viimeiset kolme vuotta Vainio on tehnyt pizza-alan keikkahommia muun muassa yli kymmenessä Kotipizzassa ympäri Etelä-Suomea. Vainion käsialaa olivat myös Nummisten Kohina-baarin pizzapäivät. Kohina-baari on muuten avannut ovensa uudestaan, mutta näyttää olevan auki lähinnä viikonloppuisin.

Keskuskadulla avautuva uusi pizzeria on napolilaistyylinen, Vainio kertoo.

– Napolilaisen pizzan tekovaatimukset ovat äärettömän tiukat, joten nyt on syytä puhua ainoastaan napolilaistyylisestä pizzasta, Vainio sanoo.

Napolilaisessa pizzassa esimerkiksi taikinan paksuus on säädelty millimetrintarkasti. Joka tapauksessa uudesta ravintolasta pitäisi saada pitkälle samanlaista pizzaa kuin se, mitä napolilaiseksi kutsutaan.

– Paistoaika on lyhyt. Koekäytimme juuri uunin ja paisto kesti noin puolitoista minuuttia, Vainio kertoo vielä rakenteilla olevasta ravintolasta.

Ravintolakokonaisuus on Keskuskadun alkupään kerrostalossa nimeltään K2. Tulevan pizzerian nimi on PizzaVerstas. Se on osa neljän ravintolan RebelKitchen -kokonaisuutta. Muut osat ovat Kulmakonditoria, ravintola Sauhu ja kanaruokia eri puolilta maailmaa tarjoava Kanala.

Pizzeriassa tehdään taikinat itse.

– Meidän uuniin mahtuu yksi tai korkeintaan kaksi pizzaa kerrallaan, Vainio kertoo.

Mutta kuuma se on. Paistolämpötila on lähes 400 astetta.

Täytteinä on muun muassa kylmäsavulohta, pinaattia, burrataa (mozzarellatyyppinen kermaisa juusto), viikunabalsamicoa ja guancialea (porsaan poskea).

– Pizzataikinasta vastaa napolilaisen pizzan mestari, Jukka Pakarinen, Vainio kertoo.

Ravintolan avautumisaika on vielä hieman auki. Siihen tähdätään, että RebelKitchen on auki ennen joulua ja todennäköisesti joulukuun puolenvälin tienoilla.